Србија

Ако им успе ПАКЛЕНИ ПЛАН да се Суд за ратне злочине УКИНЕ, ОДМАХ ПРЕКИНУТИ дијалог са Приштином!

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да лично сматра да уколико у Приштини успе покушај укидања Суда за ратне злочине ОВК на КиМ треба „прекинути преговоре“.

Он је истакао да је Београд и раније упозоравао да у Приштини не постоји ни најмања спремност да се суди за злочине над Србима, саопштило је Министарство одбране.

– Нажалост, и у добром делу Међународне заједнице не постоји спремност да се суди за злочине над Србима. То је за нас апсолутно неприхватљиво. Онај ко би то покушао да уради мора да буде свестан да ће наићи на веома одлучну реакцију Србије и, ово говорим у своје име и није став Владе јер Влада није заузимала став о том питању. Деси ли се тако нешто сматрам да треба напустити преговоре – нагласио је министар Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је поручио да уколико се укине Суд који још није почео ни да ради, који још није издао ни једну једину оптужницу за злочине над Србима „онда ми немамо шта да тражимо у тим преговорима.“

– Још увек нисмо добили Заједницу српских општина, нема оправдања за то, сада ако се не дозволи формирање ни Суда за ратне злочине над Србима, за злочинце из ОВК-а, онда немамо о чему да разговарамо. Понављам још једном, ово је мој став, није став Владе јер није заседала о том питању, али ја ћу заступати такав став – прекинути преговоре уколико нису у стању да изведу ни ту малу цивилизацијску обавезу да судите за злочине над људским бићима на простору Косова и Метохије – рекао је Вулин.

Од доласка Међународне заједнице на простору Косова и Метохије убијено је више од 1.000 Срба. За то скоро није одговарао, и сада покушавају да укину Суд да се никада више не да прилика да се суди за злочине над Србима. Уколико се то деси, мој став ће бити да треба да прекинемо преговоре, истакао је министар Вулин.

Извор: Srbija Danas