Србија

Бизарно оправдање младића који је прогањао водитељке ртс: Хтео сам само да промене програмску шему!

Pixabay.com

Мушкарац који је слао поруке водитељкама РТС-а само је хтео да им „укаже где греше“?!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Младић В.Д. (33) из Београда, који је ухапшен због сумње да је прогањао водитељке Радио-телевизије Србије, признао је на саслушању у Вишем тужилаштву у Београду да се лажно представљао и заказивао састанке новинаркама.

Он је, наиме, покушао да се оправда тиме да није имао намеру да их сексуално узнемирава, већ да их убеди да промене програмску шему!

– Ухапшени је на саслушању признао да је отворио лажни Вибер налог на име водитељке емисије ‘Упитник’ Оливере Јовићевић. Са тог налога њеним колегиницама је слао поруке и уговарао састанке представљајући се као она. Када би новинарке дошле на заказано место и виделе да их не чека Оливера, већ непознати мушкарац, он им се представљао као пилот, иако је заправо возач камиона – каже извор из истраге.

Према његовим речима, В.Д. се на саслушању правдао да није имао лошу, већ добру намеру.

– Нисам био задовољан програмском шемом, хтео сам да се нађем с њима како бих им указао где греше, али и да као национална телевизија морају да промене програм. Ништа друго ми није била намера – рекао је наводно на саслушању ухапшени младић.

Како извор наводи, он је рекао да РТС мора да понуди другачији програм гледаоцима, јер неке друге телевизије, које такође имају националну фреквенцију, приказују ријалитије што, према његовом мишљењу, није добро.

Извор је открио је да је В.Д. поруке слао бројним водитељкама, међу којима су и водитељке „Слагалице“ Кристина Раденковић, Марија Вељковић и Милица Гацин, као и водитељке „Јутарњег програма“ Душица Спасић и Драгана Косјерина.

МУП је саопштио да је полиција приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла телефон, СИМ картице и рачунарску опрему, за коју се сумња да је коришћена за извршење кривичног дела.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs/Informer.rs