Издвајамо Спорт

БРУКА И СРАМОТА ШТА РАДИ ФСС: Муслин нас одвео на СП, па добио отказ а на место селектора постављен неискусни Крстајић!

Досадашњи вршилац дужности селектора фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић водиће „орлове“ на Светском првенству у Русији наредног лета.

Подсетимо, Крстајић је преузео „орлове“ након Славољуба Муслина и водио их на азијској турнеји, где су наши фудбалери победили Кину (2:0) и ремизирали са Јужном Корејом (2:2).

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Спортски директор Фудбалског савеза Србије, уједно и потпредседник Стручног одбора ФСС-а Горан Буњевчевић, је потврдио ову информацију:

„Крстајић је добио наше поверење да у наредном периоду закључно са Светским првенством у Русији са места селектора предводи сениорски тим Србије. О детаљима договора са Крстајићем разговараћемо више по завршетку празника када ће бити организована и његова промоција, негде у другој половини јануара. У сваком случају, избор Стручног одбора је дефинитивно Младен Крстајић“, изјавио је Буњевчевић Тањугу.

Предлог Стручног одбора треба да потврди Извршни одбор и председник ФСС-а Славиша Кокеза, а како је Крстајић управо био његов избор за Муслиновог наследника, више нема никакве сумње ко ће водити „орлове“ у Србији.

Младен Крстајић је рођен 4. марта 1974. године у Зеници, где је и почео да се бави фудбалу у редовима подмлатка Челика. Професионална каријера га је водила од Сенте, Кикинде, преок Партизана за који је играо од 1996. до 2000. године, све до Вердерера, Шалкеа и, поново, београдских црно-белих, у којима је „окачио копачке о клин“ 2011.

Одмах после играчке каријере преузео је функцију спортског директора клуба из Хумске, на којој се задржао шест месеци. У мају 20165. је постао нови председник Радника из Бијељине, а од 2016. је био у стручном штабу Славољуба Муслина, који је водио „орлове“ кроз мундијалске квалификације.

 

 

Извор: Дарко Николић / sportblic.rs