Издвајамо Србија

БЈЕЛА ЈЕДНОМ РЕЧЕНИЦОМ СВИМА ЗАПУШИО УСТА: Глумац се огласио након драме, када је спасао дечака сигурне смрти

Људи који су се задесили унутра одмах су позвали Хитну помоћ, али због гужве у саобраћају, екипа није могла брзо да стигне

Глумац Драган Бјелогрлић описао је свој чин којим је, пре четири дана, са још неколико суграђана, спасао живот дечака Лава (11) у Улици Светозара Марковића, на Врачару, након што му се разбијено стакло зарило у руку и пресекло артерију, за Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не желим да ме сада проглашавају херојем, да новине „пумпају“ причу, па да људи помисле да се сам хвалим. Урадио сам најнормалнију ствар, и мислим да би свако то исто учинио на мом месту. Уосталом, у време кад смо били клинци, увек смо помагали једни другима. Није се свет баш толико променио – рекао је Бјелогрлић.

Наиме, дечак је са братом у петак из зграде у којој станује кренуо у школу, али се, када су излазили из објекта, разбило стакло са улазних врата и пало на Лава. Комади стакла детету су пресекли артерију на руци, због које је почео да крвари. Према речима очевидаца, брат га је брзо довео до кафића који се налази тик уз зграду како би потражио помоћ.

Људи који су се задесили унутра одмах су позвали Хитну помоћ, али због гужве у саобраћају, екипа није могла брзо да стигне. У угоститељском објекту су се, случајно затекли и глумци Драган Бјелогрлић и Гордан Кичић.

ЗА ПРАЗНИКЕ КОД КУЋЕ

Једанаестогодишњи Лав је, рекли су у клиници у Тиршовој, сада стабилно.

– Операцију је добро поднео. Све повреде су успешно збринуте, пацијент је сада стабилно и пратимо његово стање. Надамо се да ће ускоро бити отпуштен, како би предстојеће празнике провео са својом породицом – потврдио је проф. др Зоран Радојичић, директор Универзитетске дечје клинике.

 

 

Извор: Телеграф.рс / Новости