Србија

ВОЂА „ШКАЉАРАЦА“ ФИНАНСИРАО ПАКЛЕНИ ПЛАН!? Сценарио за хаос на дербију осмишљен у Загребу!

Иза нереда који су настали на утакмици Партизан – Црвена звезда (1:1) на стадиону у Хумској, наводно стоји криминални „Шкаљарски клан“

 

Према сазнањима Вечерњих новости иза свега стоји Ф. К., вођа клана „Шкаљарци“ и наследник Луке Бојовића.

Он је, пише овај лист, план за изазивање нереда је сковао у једном загребачком хотелу, а према индицијама које су део истраге, Ф. К. је са извесним херцеговачким криминалцем и предузетником договорио све детаље акције која је подразумевала и „премештање нереда на улице Београда“.

– Оно што смо до сада успели да сазнамо је да је план био да се после преузимања шипке на „југу“, насиље и нереди прелију на улице града где би се палили аутомобили, али и разбијали излози – наводи извор Новости и додаје:

– Страдали би полицајци, навијачи, али и обични грађани. Верујемо да су инспиратори свих ових дешавања и одређене стране службе из региона. Јер, ко држи власт на „југу“, под његовом контролом су дешавања како на трибинама, тако и на улици. Велики је улог у питању – истакао је саговорник овог листа.

Они су у Србију ушли 12. децембра и били су смештени у познатом хотелу у ширем центру Београда, а цео њихов пут, ангажовање, као и трошкове, платио је, према оперативним подацима, управо Ф. К.

Поред њега су, како се наводи, у организацији изазивања нереда и преузимања јужне трибине учествовала још четворица криминалаца из Београда, од којих су тројица некадашње вође навијача.

Председник Партизана и уредник „Новости“ Милорад Вучелић је навео да је пре месец дана „начуо“ да би могло да дође до инцидената на „вечитом“ дербију, али да није обраћао пажњу на новоде „једног функционера“ мислећи да је то „лапрдање неозбиљног човека“.

Да подсетимо, велики инцидент се догодио у току првог полувремена 156. вечитог дербија. Десетак особа је избачено са јужне трибине, а неки од њих су били потпуно голи.

Међу ухапшеним хулиганима била су и шесторица хрватских држављана, а петорици је одређен притвор од 30 дана, док је један због тешких повреда на ВМА.

 

Извор: Novosti.rs