Србија

Вучић: Биће онако како Србија буде рекла

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић каже да је његов одговор на тему „седења на две столице“ да ће Србија водити своју политику, на начин да прати сопствене интересе, а не било које друге стране силе, ни САД, ни Русије, ни ЕУ, нити било кога другог.

Оценио је да ће следећа година бити пуна изазова, а кључни ће, каже, бити Косово и Метохија, регионални мир и стабилност, те даље јачање економије.

Вучић је рекао да је на Србији да очува мир и стабилност, да ништа не учинимо и не допринесемо нарастању тензија у Босни и Херцеговини, те да, ако можемо, помогнемо да не буду снажније постојеће тензије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најавио је да ће идуће године бити повећане пензије и за оне пензионере са високим пензијама.

– И онај мали постотак високих пензија, као што примају моји родитељи, биће повећане идуће године. Осталих 87 одсто већ ће од јануара имати веће пензије – истакао је Вучић рекавши да је просечна пензија у Србији 25.000 динара, а не 15.000 како неки тврде, колика је, иначе, била под ранијим властима.

Навео је да је Србија направила огроман напредак, да се сви у региону тамиче са сваким и указао да су на крају бројке те које показују резултат.

Вучић је назначио да је Србија направила огроман напредак и да имамо поузданост у економији, да се јавни дуг смањује, да смо веома добро место за инвестиције, побољшани су услови рада на тржишту…

Истакао је да су директне стране инвестиције у Србији у првих десет месеци ове године 2,12 милијарди евра и да смо по томе апсолутни лидери у региону.

Вучић је рекао да Србија има више инвестиција него четири земље и једна територија тзв. западнобалканке шесторке и Хрватска, иако чланица ЕУ, заједно.

– То вам говори колико је Србија постала успешна и полако, али сигурно напредује – рекао је Вучић.

„Наставак дијалога онако како Србија каже“

Александар Вучић је истакао да косовски Албанци ништа не раде самостално, на своју руку, и поручио им да ће наставак дијалога, по питању учесника, бити онакав како Србија буде рекла.

– Настављамо разговоре, али неће бити како ви хоћете, јер се пита и Србија. Биће онако како Србија буде рекла. Не зато што тако хоће, већ што нуди компромис – поручио је Вучић.

Извор: Vestionline, Tanjug