Србија

Вучић загрмео у Мионици: Тајкуни би да се врате на власт, виде да је каса пуна, па би да је покраду

Фото: Јутјуб

– Питали су ме неки, био си пре седам дана са Макроном, пре пет дана са Кастром, пре два са Путином, шта ћеш сад у Мионици, ја сам одговорио да нема Мионице и наших људи који дају подршку никада не би дошао до било кога у свету – казао је председник Србије

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је данас у Мионици да тајкуни и тајкунски помоћници журе да се врате на власт јер виде да је каса пуна, па не би да је оставе домаћину, већ да наставе да краду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је на завршном предизборном скупу СНС у Мионици пред локалне изборе 24. децембра, поручио да им се то неће дозволити.

Председник СНС каже да они који критикују стање желе да се врате на власт због пуне касе, како би могли да наставе да краду и богате се као у прошлости.

– Не плашимо се ни најмање и нећемо их вређати, нападати им породице, али ћемо их јасно упозорити. Када видите да они бране Мишковића ја кажем да ће суд то да одлучи. Немојте да ме убеђујете да сте то све зарадили на поштен начин, заједнички сте учествовали у урушавању земље, уништили сте све. Данас све полако као феникс из пепела подижемо – а они би да се врате – констатовао је.

Вучић је рекао да су избори у тој општини важни, јер без подршке грађана не би могао доћи до било кога у свету.

– Питали су ме неки, био си пре седам дана са Макроном, пре пет дана са Кастром, пре два са Путином, шта ћеш сад у Мионици – ја сам одговорио – да нема Мионице и наших људи који дају подршку никада не би дошао до било кога у свету – казао је Вучић.

Указао је да му је ово трећи пут да је у Мионици у последње три године, замоливши окупљене да буду фер и поштени према себи и упитају се када су имали премијера или председника који их је толико обилазио.

Подсетио је да је обилазио многа места како би видео како иде изградња школа, како се улаже новац у изградњу спортске хале, да се коначно заврши мост….

– Нисам дошао да вам нудим празна обећања или критикујем све друге, већ говорим шта ћемо да урадимо у будућности. Политика и избори нису игра. Нико нема право да се шали са својом будућности, већ је обавеза сваког пунолетног грађанима да уради што је добро не само за њега већ за све који долазе, за опстанак Мионице, да нам људи не иду у Ваљево или Београд, већ остану у овој општини – нагласио је Вучић.

Најавио је да ће се чим се заврши аутопут Београд-Чачак кренути са изградњом проширеног пута, са по две траке, од Цхелија до Ваљева.

– Хоћу да имате најбољи могући саобраћајни спој са Ваљевом и Београдом, а после ћемо видети шта је још потребно Мионици од инфраструктурних радова -подвукао је Вучић.

Саопштио је да у овој години, без приватизационих прихода, имамо суфицит у буџету, као и да је држава вратила 1,2 милијарду евра дуга.

– Тај вишак смо успели да са мало новца и увек недовољних пореских прихода остваримо, без задуживања наше деце – казао је он.

Најавио је и да ће бити доведена једна фабрика у Мионицу, која ће запошљавати најмање 200 до 300 људи, како би грађани знали да имају будућност у својој општини,а такође ће држава помоћи у додатном јачању туристичких капацитета.

– Будите фер и погледајте како данас изгледа Мионица, а како су пре три године изгледали домови здравља, школе, домови културе. Данас је све много уређеније – казао је и нагласио да без рада нема резултата.

Захваљујјући тешком раду и марљивошћу, како је указао, данас говоримо о повећању плата и пензија, а не о смањењу, већ само смањењу јавног дуга, незапослености на 11,8 одсто.

– Мислите да сам на онакав начин био примљен у Кремљу и на другим местима у свету зато што сам се бусао у груди и говорио тешке речи. Био сам тако примљен зато што смо као Србија вредно радили, чували своју слободу и независност не вређајући никог. Када неко казе да морамо нешто да радимо против Руса ми можемо да кажемо да нећемо – указао је Вучић.

Председник Србије је истакао да можда неком лепо звучи да не ваља европски пут, али да се мора знати да имамо 70 одсто наше трговине са ЕУ.

– Хоћете ли да кажете да нам не треба помоћ Немачке, немачке фабрике, најбољи односи са Аустријом, и Турском, која је довела фабрике у Владичин Хан. Политика која привлачи, а не одбија, је озбиљна – подвукао је он.

Позвао је грађане Мионице да покажу одговорност, озбиљност, љубав према свом месту и изађу на изборе те бирају будућност.

– Како бих могао пред Путина или друге а да нас народ у Мионици неће – казао је он додајући да у недељу грађани потврђују подршку за рад и поштење.

– Замолио бих вас да изађете на изборе и покажете да изборе доживљавате као дужност и одговорност. Избори нису шала. Гласајте по својој савести. Добро знате ко хоће, може и уме, и ко је помогао да Мионица буе озбиљна варош – нагласио је Вучић.

– Ако хоћете да наставимо са повећањем пензија, без да то буде политичка одлука, већ засновано на основу економских резултата гласајте за редни број 1. Ми ћемо с великим нестрпљењем очекивати резултате иу Мионици. Желим да видим да ли Србија види колико се боримо – поручио је Вучић.

Кандидат за председника општине Мионица Бобан Јанковић указао је да је време га грађани буду сложни, одлучни и јаки, и дају свој допринос победи Мионице.

– Све што радимо, радимо за будућност нашег места и зато треба да сви будемо део тима који ту будућност гради – нагласио је подсетивши на све што је урађено у овој општини од изградње путева, мостова, санирање школа, као и чињенице да после четврт века општина добија спортску халу.

У име младих из општине Јелена Несторовић из Мионице, која је завршила студије у иностранству, рекла је да то место сваким даном поприма модерно обличје, погодно за младе.

– Последње три године захваљујући одговорној политици општинске власти и државе реконструишу се школе, улаже у побољшање услова образовања, реновира културни центар. Локална самоуправа тежи да буде место у које људи желе радо да долазе и видимо заједничку светлу бдуцухност – закључила је она.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug