Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ИСПУЊАВА ЖЕЉЕ И БЕЗ РЕФЕРЕНДУМА? Даћемо Косову то што тражи ако Србија добије “нешто”?

 

На питање Соње Бисерко у емисији ТВ Хепи шта је то “нешто”, Вучић је рекао да не жели о томе да говори сада, већ ће то учинити у марту или априлу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“А што се тиче оних који мисле да је довољно да притиснете Србију и да кажете – ви морате да прихватите све, зато што је интерес јужног крила НАТО, ја вам кажем да ме баш брига чији је то интерес. То није интерес Србије”, навео је Вучић.

Вучић је рекао да би Србија могла да доспе до пуноправног чланства у ЕУ већ 2023, али и да не би искључио могућност да то буде и 2022. године, “уколико решимо односе са Приштином, а то за Европску унију буде “услов свих услова” за наше напредовање ка ЕУ”.

“Да ли сам велики оптимиста по питању решења косовског чвора?”, запитао је председник Вучић гостујући на Хепи телевизији и одговорио да “није претерани оптимиста”.

“Пре свега у Приштини не постоји никаква воља за компромисом, али исто тако ни у великом делу српске јавности. Ми више волимо да имамо митске пројекције прошлости и не волимо рационалан однос према Србији”, рекао је Вучић.

Он је, међутим, поручио да ће дати све од себе да “ми рационално сагледамо шта највише моземо да добијемо, а најмање да изгубимо…”

“Даћу све од себе, иако ћу знати да би ми то био крај политичке каријере”, поручио је.

Како је додао, свој став и како он види решење косовског питања изнеће, каже, након што саслуса све друге који учествују у дијалогу о том питању, те напоменувши да очекује још да се изјасне и САНУ и цивилни сектор…

Одговарајући на питања о спољнополитичком положају Србије рекао је почиње да се назире да Балкан постаје кључни полигон за велике силе, те да је маневарски простор за деловање веома сужен и да никада није био мањи.

 

 

Извор: Б92/Тањуг