Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Лоповска жуто-риђа коалиција воли паре, ево вам докази како су крали НАРОДЕ (ФОТО/ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић у интервјуу на телевизији Пинк поднео је годишњи извештај нацији! Председник је између осталог открио шта се у четири ока договорио са председником Русије Владимиром Путином, шта нас чека у 2018. години, које одлуке, каква решења и да ли се помирио са поразом на београдским изборима

23:29 – У наредна три месеца отвара се фабрика у Лебану (у четвртак, 28.12.), завршене су филипинска фабрика у Нишкој Бањи, Сурдулица, Крагујевац, Ужице, Ниш, Темерин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Доводимо све више инвеститора, за шта је важна дигитализација. У јануару очекујем долазак јапанског премијера.

Он је додао да ће се наставити изградња путева, фабрика, станова.

– Хвала људима на подршци. Имамо много тога на направимо, урадимо и изградимо. У финансијама немамо проблема. За спољну политику нам треба храброст. Не треба да се одричемо онога што је наше, треба да се посветимо нашој будућности и зауставимо одлив наших људи, што је ненадокнадив губитак.

Надам се просечној плати од 500 евра, када ће бити више разлога да се, они који су отишли, врате. Желимо да решавамо проблеме запошљавања, требаће нам помоч за очување политичке стабилности. Са свима треба да градимо пријатељства, да убрзавамо пут ка ЕУ, али без угрожавања традиционалних односа и реалних, политичких и економских – рекао је председник.

Вучић је у закључку честитао Божић онима који га славе по Грегоријанском календару и Нову годину. Председник се захвалио свима у Влади који су сарађивали са њим, али је истакао да ништа не би било урађено без подршке народа.

– Биће све боље. Сваке године се повећава животни стандард. Београд има најнижу незапосленост у историји. Може боље и мора, али сам досадашњим успехом задовољан – рекао је Вучић.

23:22 – Председник је истакао да не жели да се враћа на место премијера, те да Ана Брнабић ради одлично свој посао. Србија је узнапредовала у сваком смислу.

– Кажу „где год кренете, свуда се копа“. Ваљда то треба да се похвали, а не да се куди! Ово је проблем, ово је аматеризам и корупција, а не говоре о згради Великог брата?! Синиша Мали наводно има 24 стана и не може да објасни да има један стан у згради која има 24 стана. Ти несрећници који причају те глупости нису били ни близу просечног студента, док је Синиша Мали био један од најбољих студената у САД. Направише идиота од њега и пореде га са људима који не знају како се пише немој, нећу, немам и нисам.

23.15 – Не плашим се ни Ђиласа, ни Шапића и било кога од њих, плашим се само да не урадимо оно што смо обећали. Али урадили смо доста и тек ћемо да урадимо. Новца сад имамо, тако да сам уверен да ћемо метро да завршимо. Нису нам веровали ни за Икеу па је она сада реалност, нису веровали ни за Београд на води, па је и то сада реалност. Плашим се само да неко не уништи оно што смо започели. Погледајте колико пројеката је у Београду, колико се гради. А и у Србији имамо много пројеката…

– Људи су ти који треба да одлуче да ли хоће модеран Београд. Зато се не плашим!

23:06 – Председник је рекао да је презадовољан убедљивом победом на локалним изборима.

– Очекивали смо проблеме у Мионици, тамо су јаки Шешељ и ДС. Прошли пут је тамо било озбиљних проблема, али је све прошло мирно и сваки глас је поштено зарађен. Треба да се уплашим и да поднесем оставку, а освојио сам оволики број гласова? Треба да се уплашим јер гађају зграду Владе тоалет папиром и вичу „Вучићу, педеру“? Треба да власт препустим оном што се грчи и једина активност у току дана му је да типне неколико пута по телефону?

22:59 – Вучић је запитао одакле Јеремићу стан од милион евра, глисери и зашто је суштина приче 19.000 динара које је неко уплатио на рачун СНС.

– Ако је то тема, а није тема руски гас кроз Србију, онда свака част. Нападали су ме због посете Русији, а Рогозина су тамо нападали због експеримента са псом. Рекли су како ми тамо демонстрирају на псу шта ће мени Руси да раде!

22:49 – Председник је показао фотографију објекта у Пионирском граду, нелегално, те да су објекат наводно поклонили али да добију 15.000 евра по термину.

– У уговору, подсећам да је Ђилас власник 50 одсто, пише да се објекат гради као потреба за остваривањем општег друштвеног интереса и за дневни боравак деце. А онда ту никне зграда за ријалити! „Емотион“ се понудио да помогне изградњи и да се зграда поклони Србији. Зграда је подигнута наводно искључиво у интересу деце, а ево како је изгледала након изградње:

Фото: Јутјуб

Данас та зграда изгледа овако:

Фото: Јутјуб
Фото: Јутјуб

22:35 – Говорећи о наводној афери „Јелка“, председник каже да је главна атракција у престоници.

– Усвојен је градски буџет, који је 10 одсто већи. Ниједна ставка није оспорена, а онда се појави прича о јелци од 83.000 евра. Када сам чуо да јелка кошта толико, реаговао сам као и сваки грађанин, вероватно. Звао сам Синишу Малог и питао каква је то јелка која толико кошта. Пуно је да кошта и 63, камоли 83.000 евра. Потпуно сам разумео све који су били љути у том тренутку. Позвао сам Синишу и људе из градске управе који су ми рекли за мало другачије детаље. Постојале су у том тренутку у мојој глави две могућности – да је неко био корумпиран или да је неко нехајно и лоше спровео процес јавне набавке. Обе могућности би биле веома лоше. Затим сам добио комплетну анализу од 1999. године, где су и Ђиласови уговори. Ради се и ове године о компанији која тргује са Грчком и Кином и која са градом сарађује годинама. Рокфелерова јелка трајаће до почетка фебруара, док ће ова у Кнез Михаиловој трајати 10 година, по уговору. Прошлогодишња јелка је била скупља и постоји – пребачена је на Славију и није је платио град. Понуде су тражене, а понудиле су се фирме из Естоније, и многих других држава – рекао је председник, показујући анализу од 1999. године до данас и износећи детаље о јелци која је ове године постављена у центру престонице.

– Ја сам мислио да нису тражили боље понуде, али се испоставило да јесу. Стигла је понуда за дрво од 18 метара за 63.000 евра – без ПДВ-а, испоруке и монтаже. То је понуда из Естоније. Стигло их је још – побројао је Вучић истичући да је кићење града оправдано туристичком понудом Београда.

– И у чему је скандал? Да л’ сам погрешио што сам викао? Имам срце, емоцију, борим се за нашу земљу и полудео сам кад сам чуо да је јелка 83.000 евра – открио је председник одговарајући на питање о томе да ли је „пао у ватру“ сазнавши за поменуту ситуацију.

Председник је затим показао фотографију јелку из Новенте ди Пиаре која кошта 400.000 евра и која је најскупља у Европи. Како је истакао, улагање у јелку и новогодишње украсе директно доноси новац у градску касу и привлачи стране компаније, фирме и хотеле.

22:30 – Председник је упоредио резултате направљене у Београду током овог мандата и претходних, подсећајући на Икеу, Београд на води, фасаде, Трг Славија.

– У четвртак подносим извештај, отварамо фабрику у Лебану. У последњих 10 година смо тамо изгубили пола становништва. Када се вратимо Београд, главна тема била је Скадарлија коју смо наводно почели да асфалтирамо. Та политика у којој ћете да убацујете детерџент у фонтану, да бомбардујете и рушите град, да ли је то политика? Да склањам људе у чији рад верујем, да бих поставио вас? Крив сам јер људе у које верујем нисам довољно бранио јер нисам имао времена.

22.24 – О ЧИШЋЕЊУ СНЕГА У МОСКВИ – Када мрзите, онда вам нешто закрчи крвне судове, па кад неко каже да су у Москви биле чишћене улице од хиљаде аутомобила док је пролазила српска делегација, вама се привиђа да неко чисти снег. У Москви се снег са улица чисти сваки дани и то свако зна, али Србији је затварањем улица за саобраћај указана велика част. То Русија није учинила ни за кога из Србије до данас.

22.14 – Следеће године крећемо у изградњу станова за запослене у службама безбедности, а онда и за младе брачне парове, младе научнике… Држава ће помоћи и око кредита за те станове.

– Важно је да кренемо већ у мају или јуну и да све припремимо са локалним самоуправама и Београдом. То је велики пројекат – рекао је Вучић, додајући да држава треба да плати једну милијарду за 4 или 5.000 станова.

22:13 – Председник је рекао да је 648 беба више у првих десет месеци, али да то није довољно. Он је упозорио да Срби неће опстати ако се нешто промени, те да је најнижи наталитет тамо где је стандард највиши.

– 2050. оствариће се прогноза института да ћемо бити на 5.800.000 становника. Долазиће нам конобари из других земаља, нећемо имати довољно радне снаге.

22.11 – Изгледа да сам свима нешто нудио, приметио је вечерас председник Србије поводом медијских написа да је нудио Драгану Ðиласу да буде градоначелник или потпредседник владе.

Упитан да ли је и Јанковићу нудио премијерско место, рекао је да је „све било успешно, али да је мали проблем био то што људи у Србији то нису зелели“.

– Ево, добровољно се одричем власти и функције – рекао је у одговору на све те написе.

Он је додао и да га политички противници у Србији хвале у приватним разговорима, али да то јавно не чине.

– Приватно ме хвале, али јавно као да их змије и гуштери уједају, па не могу да ми честитају на резултатима – навео је Вучић.

22:09 – Посета Загребу одложена је јер сам говорио истину. Обмањивали су свет да је више несталих Хрвата, то сам рекао и на инаугурацији Колинде Грабар Китаровић. Нестали су Срби Крајишници и они су их третирали као Хрвате. Први пут су тада грађани Хрватске чули истину – рекао је Вучић.

22:06 – Говорећи о миру и стабилности у региону председник каже да је у Сарајеву разговарао о утврђивању границе између БиХ и Србије.

– Рекао сам да желимо да се договоримо, анализирали смо све. Изетбеговић је рекао да је њима то тешко јер је у питању Дрина. Био сам спреман на сваки компромис, а онда сам добио одговор да се не може решити то за два дана. Зашто смо онда разговарали? Зато сам прокоментарисао у Београду на конференцији за штампу да тако изгледа сваки наш договор.

22.00 – Боље је да су преговори о КиМ остали у оквиру УН, али Јеремић, Тадић и екипа су хтели другачије. А што се тиће уласка Америке у преговоре, онда мора да се појави и друга страна. Ја сам добио сагласност Владимира Путина да се у том случају и Русија укључи. Можемо да наставимо да преговарамо овако, али ако Приштина неће, мораће да се пита Србија – Србија је та која ће да одлучује!

– Албанци ништа не раде самостално, за њихове одлуке се увек неко други пита.

21:55 – Вучић истиче да се не сме бежати од одговорности и да не смемо да се обмањујемо.

– Треба доносити одговорне, а не лаке одлуке. Ако председник треба да доноси лаке одлуке, онда га можете наћи на сваком ћошку.

21:48 – Председник је, говорећи о изборима, подсетио на убедљиве победе које је однео, да је остварио личне амбиције и да остају политичке.

– Желимо земљу која ће ићи ка ЕУ, али која ће гајити пријатељства са Русијом и Кином. Заборавили сте на Кину! Данас људи у Смедереву боље живе. Са њима и Русима разговарамо за Бор и то нам је задатак за наредну годину, као и Петрохемија.

Почетком године чека нас концесиони уговор за аеродром Никола Тесла.

– Очекујем да понуда иде преко 450 милиона. Пре пет година профит аеродрома 130.000 евра, данас је већи 260 пута, иако кажу да је два пута већи. Појаве се стручњаци из жуто пиргаве коалиције па кажу да треба да узму паре себи!

21.41 – У наредној години чека нас много тешких изазова – Косово и Метохија, мир и стабилност у региону, ненарастање тензија у БиХ, јача економија и повећање пензија и плата биће главне теме наредне године, истиче председник, додајући да ће просечна пензија бити 25.000 динара, а не 15.000 као некада.

– Од јануара месеца повећавамо пензије, а затим и онима који већ имају високе пензије. Просечна новембарска плата била је тачно 401 евро, у марту очекујем 430-450 евра, а крајем следеће године идемо на плату од 500 евра. Морамо да радимо на томе, на европским интеграцијама и владавини права, о чему ћемо посебно да причамо, као и о цензури. Спреман сам да дођем да разговарам и са господином Петровићем који ме је вређао и са господином Ћулибрком. Спреман сам да им дођем и одговорим им. Причао бих и са господином Обрадовићем. Чак се труде и да на насловној испаднем ружно. Реците ми у којој држави смете да на насловној објавите овако увредљив наслов о председнику?

21.40 – У Србији значи да си независтан, ако добијаш новац из иностранства и ако си против своје владе. Али народ у Србији није глуп да не зна ко ради за његове интересе.

21.36 – Да ли ви мислите да свима одговара стабилна Србија? Мислим пре свега на оне споља, не на своје политичке противнике, јер њима је битно само да се дочепају власти да би пунили своје џепове. Зашто би им одговарала Србија у којој председник и премијер имају велику снагу и велику подршку народа. Таквој Србији не могу да наређују страни амбасадори.

21.32 – О ХУЛИГАНИМА – Много чудних ствари је ту било. Не верујем да нико није крив и да је то јако широка организација, да су случајно дошли исто одевени. Надлежне службе се баве тиме и добро знају шта се збива. Организатори су били из више земаља у региону, а Хрвати само извршиоци. Безбедносне агенције раде и не верујем да ће се овако нешто поновити

Он је оценио да безбедносне агенције добро сарађују. Ипак, сматра да виновници немира у Србији нису срећни тиме како се ситуације расплела. Уједно, мишљења је да неће бити слободни да то ускоро понове.

21.29 – Као председник Србије имао сам сусрет са 71 председником државе, то нико пре мене у Србији није урадио. Покренули смо унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, било је различитих ставова, али смо нешто покренули са мртве тачке. не треба да забијамо главу у песак и да чекамо да наша деца то решавају.

21.20 – Рекао сам у Москви да док сам ја председник Србија неће уводити санкције Русији, без обзира што смо држава која иде ка Европској унији. Не можете да идете против емоција и интереса сопственог народа, то никад не бих радио, јер не постоји ниједан рационалан разлог за то.

– Ништа нам Русија није учинила нажао. Зашто би уводили санкције земљи која нам ништа није учинила, а нисмо увели онима који јесу.

21.15 – Председник Путин и ја имали смо садржајне разговоре. Били смо потпуно сами у огромној просторији. То говори о пристојном односу двојице људи. Разговарали смо о свим важним темама, о ситуацији у региону, очувању мира, али и о Косову и Метохији. причали смо и о настваку војнотехничке сарарадње, изградњи гасовода. Ипак нећу откривати детаље приватног разговора, јер то не би било пристојно.

21.10 – Истина је да ме је Путин звао да играмо хокеј, али нисам пристао, јер то није спорт за мене. Нека то раде Сергеј Шојгу и други Путинови сарадници, који то иначе чине.

Погледајте видео:

 

Извор: Информер.рс