Издвајамо Србија

ВУЧИЋ НАКОН УБЕДЉИВЕ ПОБЕДЕ СНС НА ИЗБОРИМА: Грађани су показали да поштују рад и одговорност

Лидер СНС Александар Вучић се, након што је та странка остварила убедљиву победу на локалним изборима, захвалио грађанима на указаном поверењу.

Српска напредна странка однела је данас убедљиву победу на локалним изборима у четири општине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер те странке Александар Вучић обратио се јавности и захвалио грађанима на указаном поверењу.

Он је на конференцији за новинаре навео да је СНС победила у Пећинцима, Мионици, Неготину, и Костолцу.

Говорећи о резултатима, председник је рекао да је СНС у Пећинцима освојио 77,71 одсто гласова.

„У Мионици Српска напредна странка освојила је 65,8 одсто гласова“, рекао је председник.

„Желим да се захвалим грађанима Србије који су на демократски начин показали да поштују рад, озбиљност и одговорност и онима који су показали да није медијска бука оно што их руководи коме ће своје поверење да дају, већ будућност њихова и њихове деце и да ли је неко марљивошћу то заслужио“, рекао је Вучић и додао да ће бити учињено све да грађани живе боље.

„У Пећинцима од Боша до проблема са канализацијом и водоводом смо решавали, верујем да још много тога можемо да направимо и да ће људи бити задовољнији“, рекао је лидер напредњака.

Говорећи о Неготину, Вучић је рекао да су напредњаци освојили 70,53 одсто, а нису пребројани гласови са једног бирачког места.

У Костолцу је СНС је 62,5 одсто, а велика је борба за друго место групе грађана „Искорак“ и ДС које имају 10 одсто, а цензус прелазе још и Двери и странка Милана Кркобабића.

Лидер СНС је рекао да је он крив за нешто лошији успех напредњака у Неготину и Костолцу, јер у те градове није стигао да оде због других пословних обавеза.

Он је рекао да се за Прешево још чекају резултати, пошто је велика излазност, али наводи да не очекује да ће јединствена српска листа прећи цензус, иако на основу информација са првих пребројаних изборних места та листа није далеко од тога.

Он је нагласио да су све српске странке ишле у Прешеву обједињене на изборе.

„Све што смо до сада добили убедљиво смо победили. Ови бројеви су и за нас помало неочекивани. Радили смо и борили смо се у тим срединама“, додао је Вучић.

„Не могу да идем пред Макрона и Путина и да кажем да нисмо најснажнији у Мионици, Пећинцима и Костолцу. Верујем да ћемо посао успешно наставити“, рекао је Вучић и још једном захвалио грађанима на указаном поверењу у Српску напредну странку.

„Они су показали да желе одговорну политику. Желим да честитам људима СПС на добрим резултатима тамо где су ишли са нама и тамо где нису ишли. Желим да честитам и Демократама на постигнутим резултатима. Хоћу да се захвалим и свим члановима СНС на труду и енергији. Овакве резултате у историји Србије нико никад није постизао, али то је одговорност више и борићемо се и даље за грађане Србије“, поручио је Вучић.

Упитан о критикама посланице ЕП Тање Фајон на ток избора Вучић је упитао што се неко толико узбуђује око изјава једне посланице ЕП. Како је рекао тамо има много посланика, и додао зашто и не упитају Фајон зашто Срби у Словенији не могу да буду национална мањина и да виде да им каже када ће на то питање одговорити.

На констатацију новинара да је странка Вука Јеремића подржала кандидатуру Драгана Ðиласа за градоначелника Београда Вучић је рекао „то је много важна вест“.

Председник СНС је навео да је у питању коалиција свих тих људи из ДС који су се подржали и додао да је бивши члан подржао бившег члана ДС, такође и бивши службеник ДС и то је сада „страшна вест“.

На питања у вези тога да је председник ПСГ Саша Јанковић имао свој коментар на данашње изборе и изнео критику Вучић је рекао да на то нема шта да каже јер неко не поштује скоро 80 одсто освојених гласова, односно чињеницу да је од 4 од пет људи гласало у Пећинцима за листу коју предводи СНС.

Вучић је додао да се на тај начин не поштује тако недвосмислена порука грађана и још им се поручује да нису у праву.

„Мислим да грађани то умеју да оцене“ нагласио је председник СНС и Србије.

Лидер СНС је подсетио да су ти исти причали и да су председнички избори покрадени, а изгубили су их са 40 одсто разлике, лагали, износили измишљотине, а само 14 дана након тога је на поновљеним председничким изборима на више места добио 20 до 30 и више одсто гласова него у првом кругу, а неки од њих и 50 одсто мање него на претходном изјашњавању грађана.

Подсетио је и да су након три месеца и признали да је председничке изборе добио поштено вољом грађана Србије.

Вучић је честитао политичким опонентима резулате избора, али и навео да ће они који нису своје ципеле „нигде укаљали“ покушати на све начине да се дочепају пара из велике, пуне београдске касе, па да наставе да краду као што су то и раније чинили.

Осврнуо се и на предизборну атмосферу и разне написе и називе по медијима па и оне где су заједно на листи били СПС и СРС у Мионици и где је та коалиција називана „црвено – црном“.

„Зашто онда и ту коалицију која се најављује не називају „жуто – риђа“ коалиција или, како је у народу популарно названа – „лоповска коалиција““, питао је Вучић.

Мали инцидент у Попинцима, намера да се провоцира

Лидер СНС је рекао да се у Попинцима догодио мањи инцидент у којем није било повређених, али да присуство високих функционера „једне странке“ у непосредној близини бирачког места указује на намеру да се нешто испоровоцира.

„Био је један мали инцидент у Попинцима, у којем нико повређен али надлежни органи треба да предузму мере према свима који су у томе учестовали“, рекао је Вучић и навео да није приметио ни у једном медију, иако су извештавали о инциденту, да је ико поставио питање шта раде високи функционери једне странке на 20 метара од бирачког места.

„Знате да је то по закону забрањено? Шта радите тамо у 8 ујутру? Свима је јасно да сте дошли да испоровоцирате нешто. И то сте дошли у место где знате да СНС добија 90 одсто гласова не били дошло до лупања кутија. Нешто претите, машете“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, онда „наравно долази до непримерене рекације са друге стране и то осуђујем“.

„Али ништа страшно се ту није догодило. Мислим да надлежни органи треба да реагују и да ће они то учинити. Суштина је у томе што неки људи мисле да кад напишу две-три реченице на Фејсбуку, Твитеру да сте све своје проблеме решили. Људи су много паметнији од тога“, закључио је Вучић.

 

 

Извор: Ало.рс