Србија

Вучић најавио: До краја године БОНУС од 10.000 динара

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће сектор безбедности до краја године добити бонус у висини од 10.000 евра, као и да ће из године у годину бити повећавана примања професионалним припадницима Војске Србије.

Врховни командант Војске Србије након примања извештаја министра одбране и начелника Генералштаба ВС о стању у Војсци Србије, казао је да је пре свега проблем низак стандард професионалних припадника Војске.
На томе радимо и видимо побољшање. Повећање од 10 одсто није довољно, али боље него што је било. Договорили смо са Владом да пре краја године свим професионалним припадницима ВС, запосленима у сектору безбедности, а то су полиција и БИА, буде исплаћен бонус од 10.000 динара, али да ћемо из године у годину повећавати примања, а од њих тражити озбиљност и одговорност- нагласио је Вучић.

Вучић је најавио и да ће ускоро изаћи с решењем за стамбене проблеме запослених у овом сектору, те да је план да 30.000 људи у наредне три године реши стамбено питање на најповољнији начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тако ћемо створити услове да људи остају у војсци, али и да се млади радије опредељују да заврсе војне школе- рекао је Вучић, најавио да је у плану да до краја године буде примљено још 300 професионалних војника.

Извор: Tanjug