Србија

ВУЧИЋ ПОРУЧИО СВОЈИМА: Они који хоће да краду и пуне џепове – МЕСТО ИМ ЈЕ У ЗАТВОРУ, А НЕ У СНС!

Фото: Јутјуб

Нова 2018. донеће тектонске промене и чистке, пре свега напредњацима, поручује председник Србије и лидер СНС Александар Вучић

 

Одговарајући на питања функционера владе и СНС, у интервјуу „Српском телеграфу“, Вучић је рекао да је „борба против лоповлука и оних који су заинтересовани само за лично богаћење биће бескрупулозна.

Свима који су у тој групи лидер напредњака послао је јасну поруку: „Вама је место у затвору, не у СНС и на слободи“.

На питање потпредседнице владе и функционерке СНС Зоране Михајловић када ћете да раскрстите са свима који злоупотребљавају СНС за своје личне проблеме и интересе, Вучић каже да су у политици људи из различитих интереса и да немамо сви исте снове.

– Неки имају сан да оставе нешто за собом, својој држави и народу, а неки други личне и политичке амбиције које немају везе са државом и народом. Постоји и трећа група, то су они који имају само личне интересе посебно богаћење. Ових трећих је увек било и увек ће бити – рекао је Вучић.

– Поносан сам што немамо подршку оних који су земљу опљачкали, њихових тајкунских лидера, поносан сам на то што СНС није постао оно што су постале странке бившег режима – додаје он.

– Што се проблема тиче, било их је и биће, много тога треба да се решава. Тим послом ћемо морати да се бавимо и што пре пронађемо оне који имају само тај трећи интерес – лично богаћење, да их што пре одстранимо. Сасвим сам уверен да ћемо брже успети да изведемо на прави колосек – рекао је он.

На питање потпредседника СНС Милоша Вучевића када ће још оштрије санкционисати све оне чланове који злоупотребљавају СНС, Вучић је рекао да ће сами то да реше, иако је потпуно сигуран да мисли на неке друге од оних на које мисли Зорана Михајловић.
– Свеједно, то је наша унутрашња ствар што се тиче криминала у нашим редовима, то ћемо увек чистити брутално и на најснажнији могући начин јер таквима је место иза решетака, а не у СНС и на слободи – рекао је Вучић.

На једноставно питање Зорана Ðорђевића „како сте“, Вучић одговара да је добро и да се бори, што жели и њему.

– Чекам да после Лебана отворимо фабрике у Житорађи. Радимо на томе да дођу фабрике у Краљево, Чачак, Крушевац, Лозницу, да дође америчка компанија – и томе се радујем – рекао је Вучић.

На питање министра одбране Александра Вулина, када је било најтеже од 2012. до данас – много тешких, историјских одлука и догађаја у којима је трепео притиске, претње, нападе… Вучић каже да, што се тиче притисака, да су они саставни део политике. – Посебно кад сте на челу територијално и бројчано мале земље, онда је веома тешко трпети ударце с различитих страна. Али да не кукамо, тражили смо поверење народа за то, добио сам га и лично, добили смо га сви ми и верујем да смо досад успели да очувамо добре односе са свима и да одржимо курс независне државе на европском путу и која жели добре односе са Руском Федерацијом и другим пријатељима у свету – рекао је Вучић.

Иако би многи помислили да бих рекао да су најтежи притисци били када су били протести, када су неки обмањивали народ да су избори покрадени, рекао бих да нису, јер ми је савест била потпуно чиста и знао сам да лажу, знали су то и они сами, напоменуо је он.
Извесно је, истиче Вучић, да су најтежи притисци били пре, током и после потписивања Бриселског споразума.

– Било је тешко. Мислим да смо постигли добре ствари за наш народ, али и за мир и стабилност у региону.

– Ако то смем да кажем, ми у последње четири и по године нисмо имали Срба погинулих у етничким сукобима. Да ли је добро стање, није, тешко је и даље је лоше, али је то велики, велики резултат. Срба данас на Косову, није мање него што их је било пре четири и по године. То је важна ствар, коју смо постигли. Било је много чудних вечери и дана и сеће се тога и Александар, али смо имали довољно снаге да најтеже ствари издржимо и доносили смо добре ствари за Србију – закључио је Вучић.

 

Извор: Tanjug