Србија

Вучић: Светски лидери ме не би поштовали да немам подршку народа

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

– Никада не бих стигао до председника Француске, Русије и Кубе да није људи из Мионице, Пећинаца, Неготина, Костолца и других места

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник СНС Александар Вучић изјавио је вечерас да је био почаствован са каквим поштовањем су га ових дана примали председници Француске, Русије и Кубе, али да је уверен да му такво поштовање не би било исказано да нема подршку грађана Пећинаца, Мионице, Неготина, Костолца, грађана Србије.

Вучић је у обраћању на предизборном скупу пред локалне изборе у Пећинцима, 24. децембра, рекао да га питају шта га тера да долази у Мионицу или Пећинце, с обзиром на то да је пре седам дана био у Јелисејској палати, са француским председником Емануелом Макроном, пре четири са председником Кубе Раулом Кастром, пре два, у Кремљу, са председником Русије Владимиром Путином.

Али, истакао је, никад не би стигао до њих да није људи из Мионице, Пећинаца, Неготина, Костолца и других места.

– Ниједна српска делегација није дочекана са толико респекта у Москви, нити у Кини или Бриселу, као сада, јер Србија има свој став. Али, ја никад не бих дошао до њих нити бисмо били поштовани, да није Мионице, Пећинаца, Неготина, Костолца, подршке обичног народа, добрих људи“, поручио је Вучић.

Како каже, није му тешко да дође у сва та места, али је упутио извињење грађанима Неготина и Костолца што, због обавеза, није стигао да оде и у та места. Лидер напредњака је замолио грађане Пећинаца да у недељу изађу на изборе, на које СНС и СПС излазе заједно и додао да код њега нема те врсте сујете, јер је најважнији правац којим ћемо ићи, како побољшати животни стандард људима у сваком месту општине Пећинци, од Купинова до Шимановаца.

Вучић је назначио да је учествовао у отварању нових фабрика, од којих Пећинци имају приходе и додао да сматра да је помало заслужан и за долазак немачког „Боша“.

Он је навео и да је пет фабрика отворио у Руми.

– Људи обично кажу, јер ми смо Срби увек помало незадовољни и и џангризави, да никад не виде ништа и то није добро… Али, када отворите прозор, можете да видите да је боље – рекао је Вучић.

Много посла, поручио је, предстоји, наводећи да је потребно подићи Купиново као туристичко место, Обедску бару… Како је рекао, Рума је била у минусу, а сада нема дана да није у плусу 100 милиона динара, Пећинци су били пола милијарде у минусу, а сада је општински буџет у плусу. . .

Рекао је и да избори нису шала, већ озбиљна и најважнија ствар у демократији и да је основно питање које се поставља – размишљање о својој деци и шта је то што човек може да уради за њих, за себе. . .

Он је захвалио и бившем председнику Србије Томсилаву Николићу и лидеру социјалиста Ивици Дачићу, „јер смо стисли петљу“ да својевремено кажу сви заједно народу какво је стварно стање ствари, да је земља доведена до банкрота и на томе што су предузете тешке мере које су повеле земљу напред.

Изнео је податке да је 2012. године стопа незапослености била 25, 9 одсто а данас 11,8 одсто, да је јавни дуг када је постао премијер био 77 одсто БДП, а данас 62,1 одсто…а такође и да су стране инвестиције достигле ове године 2 милијарде и 120 милиона евра…

Вучић је рекао и да је ММФ оценио да смо „направили чудесан преокрет“, те поручио и да ће плате и пензије и надаље расти, али из реалних извира из стабилне финасијске ситуације и раста.

Приметио је како неки кажу да „никад није било горе“ и поручио им да се не праве да не виде да се ствари поправљају. Како је рекао, зато и желе да се врате, понестаје им пара које су опљачкали, па би сада када све иде набоље поново да пљачкају.

Вучић је рекао да и локални избори дају легитимтиет и дају му за право да и код Путина поносно, као што сматра да јесте, представља народ Србије, али и да каже да је Србија на путу ка ЕУ, а у Вашингтону да нећемо уводити санкције Русији, а исто то и у Бриселу. Наводи да неки кажу да је време да се окренемо на једну страну и поручује да и јесмо окренути једној страни, а то је – Србија.

– Ми и јесмо окренути само Србији – поручио је Вучић.

Важно је да остваримо победу на локалним, али и на градским изборима у Београду како би Србија у наредних неколико година имала јасан „магистрални“ пут ка својој будућности, изјавио је вечерас на предизборном скупу у Пећинцима лидер СПС Ивица Дачић.

– Имали смо много пропуштених прилика, али ову не смемо пропустити због будућности наше деце – рекао је Дачић чија странка на изборима у тој општини наступа са Српском напредном странком.

Дачић је казао да са напредњацима и Вучићем ради више година са циљем да Србија буде јака земља коју, како каже, нико неће да понижава и која ће самостално водити унутрашњу и спољну политику.

– Окупила нас је љубав према Србији и жеља да коначно постанемо земља у којој се неће више гинути него живети за Србију – рекао је Дачић.

Дачић је оценио да локални избори имају већи значај него што се чини, наводећи да је то „битка“ у којој „неки желе да се упореде са нама гледајући те резултате, а негде нису могли да се кандидују за одборнике, а камоли да се измере“.

– Тешко је празној врећи да стоји усправно – поручио је Дачић.

Лидер СПС је поновио да је стратешки циљ Србије улазак у ЕУ, али је навео да Србија не може да ради против себе И изврши политичко самоубиство, као и да сече гране на којима седи, наводећи да када Европа тражи да се уведу санкције према Русији, то није однос према Русији већ према Србији.

Каже да је добро што Вучић има личне односе са председником Русије Владимиром Путином и Кине Си Ðинпингом.

– Свуда постављају питање какав је руску утицај на нас? Они изгледа не разумеју српски народ. Ми ником не признајемо да је већи од нас, па ни Русији…Лепо је Вучић рекао Путину, камо те лепе среће да је Путин био председник онда када је Јељцин био, Србија не би била бомбрадована земља – рекао је он.

Поновио је да је СПС донео добру одлуку да подржи Александра Вучића за председника Србије, јер је то допринело стабилности Србије, а између осталог рекао је и да је две године био у опозицији и видео да је то „глупо“, јер се свако бори да игра у првој лиги.

Кандидаткиња за председника општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички била је на предизборном митингу први говорник, а у препуној сали Културног цемтра Пећинци она је рекла да је у општини наследила празну касу и дуг од 500 милиона динара, док су данас покренути нови инвестициони циклуси, те позвала грађане да изађу на биралишта и кажу „да“ бољем животу.

– Јако сам срећна што смо се окупили да покажемо заједништво, сигурност и слогу око кључног питања за становнике општине, а то је да ли ће општина и њени грађани наставити путем развоја и бољег живота – рекла је Суботички.

Да бисмо кренули напред била нам је потребна подршка и добили смо је од грађана, покрајинске владе, а највише од Владе Србије, на чијем је челу био Александар Вуцицћ.

– Увек је ту кад треба. Све смо постигли заједничким радом и данас су Пећинци боље место за живот – рекла је она, уз поруку да напредак општине не сме да стане.

Позвала је своје суграђане да 24. децембра изађу на биралишта и кажу „да“ бољем животу.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug