Србија

ВУЧИЋ СПРЕМА ЧИСТКУ У СНС-у: Део странке спремао пуч!

Лидеру напредњака Александру Вучићу дозлогрдило је да слуша о бахатости и непослушности појединаца у редовима своје странке који су се претерано осилили и углавном раде у свом интересу (а понеки и за неке друге центре моћи), па је људима из врха СНС у које има највише поверења наредио да започну са озбиљним „проветравањем“ партије.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У СНС за следећу годину спремају велико чишћење…

Како сазнаје Српски телеграф, биће одстрањени сви који не раде у интересу странке, а у том метлању неће бити заобиђени ни поједини високи страначки и државни функционери. Налог је јасан: заштићених не сме да буде.

– Вучић овог пута неће имати милости према људима који раде противно интересу странке и договору. Људи којима је поверио задатак до Нове године треба да направе списак, а до краја следеће у СНС више неће бити кукоља, без обзира на то на којим су функцијама ти људи. Вучића посебно нервирају они који су се дистанцирали од грађана, бирача и почели да глуме елиту – открива извор нашег листа из врха СНС.

ЕТИЧКИ КОДЕКС

Напредњаци се, макар јавно, листом слажу са одлуком свог председника и за Српски телеграф поручују да је пред њима врло тежак посао.

Министарка Јадранка Јоксимовић сматра да је неприхватљиво да појединци руше углед СНС.

– За сваку одговорну политичку странку, а посебно тако велику и са толиком подршком као што има наш СНС, од кључног је значаја да задржи кредибилитет и поверење код грађана. Зато је важно да се страначка политика спроводи, као и да се поштује етички кодекс функционера на свим нивоима, од локалног до републичког. Мислим да ћемо озбиљном анализом и одлучном политиком успети да не дозволимо да неодговорни појединци наруше кредибилитет и политику странке – каже Јоксимовићева за наш лист.

Функционер напредњака Владимир Ђукановић моли се богу да чистка уследи што пре:

– У бога се уздам да ће бити тако јер је и мени некада лично мука и неретко гутам кнедле када треба да оправдам неке од њих. Надам се да ће се то догодити и навијам за то да се такви потпуно почисте и да им се одстрани свака могућност да руководе било чиме у Србији.

СВИ ПОД ЛУПОМ

На великом тесту биће и министри из редова СНС, па ће и њихов рад и оданост странци бити под лупом, што потврђује и посланик Љубиша Стојмировић.

– Крај је године, време је да се сумирају резултати и да се види ко је како и шта радио. До краја следеће године ће сви проблеми са страначким кадром бити решени и на локалу и на републичком нивоу, нико неће бити поштеђен, па ни министри. Сви ће бити преиспитани, доћи ће сигурно до промена – оцењује Стојмировић.

С друге стране, аналитичар Драгомир Анђелковић сматра да је ово логичан наставак политике коју Вучић увелико спроводи.

– Он је увео принцип перманентне провере учинка и резултата како државних тако и партијских функционера. Први је увео да се посматра и шта су министри урадили, те ником није гарантовано да ће остати министар цео мандат. Једино тако се неће опустити – закључује Анђелковић.

 

Извор: Alo.rs