Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ТВРДИ: Следеће године просечне плате у Србији ће бити 500 ЕВРА

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је вечерас да не постоји ниједан рационални разлог због којег би Србија увела санкције Русији, те поновио да до тога неће доћи док је он председник државе.

„Ништа нам Русија није учинила нажао. Зашто бисмо уводили санкције земљи која нам ништа није учинила, а нисмо увели онима који јесу?”, упитао је он у интервјуу телевизији Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Казао је да, такође, не види што би ишао против емоција сопственог народа, и да је тако нешто радио само када је знао да постоје добре ствари за будућност које треба да спроведемо, па је директно ишао против народне воље, као, на пример, када је реч о мерама фискалне консолидације.

Вучић је рекао да је у Русији поновио у више наврата да Србија иде ка ЕУ и да ћемо убрзати реформе у 2018. години, како политичке тако и економске.

„Много тога ћемо морати да убрзамо идуће године”, нагласио је он.

Посебно је истакао да му је била велика част што је добио титулу почасног доктора на руском дипломатском универзитету.

„Имао сам ту част као једини Србин. Нико из региона, осим једног Словенца, није добио ту част, коју су добили француски председници Ширак, Саркози, некадашњи шеф УН Бан Ки Мун, или израелски политичар Шимон Перез”, рекао је Вучић.

Казао је да је поносан што Србија може јасно да говори која је њена јасна политика, као што може у Бриселу и Вашингтону јасно да каже да неће уводити санкције Москви.

Гласаћу за Малог и Весића,макар био једини

„МАЛИ има непостојећу емоционалну интелигенцију, Весић као и ја има ниво допадљивости на нивоу нуле, а Младеновић, признаћете, нема баш нешто шарма, али сви ти људи су донели заједно изванредне резултате”, рекао је вечерас председник Александар Вучић одговарајући на питање о београдским изборима.

Како је рекао, изузетно цени рад градске управе и за њихове ће резултате гласати, макар био једини.

ПРЕДСЕДНИК Србије је нагласио да је и овог пута његов одговор на тему „седења на две столице” да ће Србија водити своју политику, на начин да прати сопствене интересе, а не било које друге стране силе, ни САД, ни Русије, ни ЕУ, нити било кога другог.

Коментаришући нову изјаву америчког амбасадора у Македонији Брајана Хојт Јиа: „На све то имам прост одговор – Американци су наши пријатељи, сви су они наши пријатељи, али земљу водимо у складу са својим интересима”.

Следећа година биће пуна изазова, проценио је председник, а кључни ће, каже, бити Косово и Метохија, регионални мир и стабилност, те даље јачање економије.

Вучић је рекао да је на Србији да очува мир и стабилност, да ништа не учинимо и не допринесемо нарастању тензија у Босни и Херцеговини, те да, ако можемо, помогнемо да не буду снажније постојеће тензије.

Трећа кључна ствар, рекао је у интервјуу за ТВ Пинк, да економија буде још јача и да можемо да повећавамо пензије и плате.

Сада, каже, још само 12 одсто пензионера, оних „најбогатијих”, и даље има смањене пензије, али ће крајем наредне године и они имати пензије веће него што су имали пре смањења.

„И онај мали постотак високих пензија, као што примају моји родитељи, биће повећане идуће године. Осталих 87 одсто већ ће од јануара имати веће пензије”, истакао је он и додао да „можемо да очекујемо да мартовска плата буде 430-440 евра, са овим повећањима, и крајем следеће године идемо на плате просечне од 500 евра”.

 

 

Извор: Тањуг