Србија

ГУЈОН: Сад и Албанци прете ДА ЋЕ МИ ПУЦАТИ У ГЛАВУ – плашим се за своју породицу! (Видео)

Директор хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ Арно Гујон изјавио је данас да су претње смрћу и поруке мржње почеле да се појављују у коментарима на сајтовима косовских медија на албанском језику, те да је у страху за своју и сигурност своје породице

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– И јутрос је била порука са претњом “упуцајте га у главу“. Након те оркестриране кампање, добио сам много претњи и порука мржње од екстремиста у Србији, али пошто се та медијска кампања прелила и на косовске, албанске медије, сада добијам и од њих претње смрћу – рекао је Гујон за ТВ Пинк, коментаришући последице његовог интервјуа за Н1 од петка, у коме је доведен у везу са десничарским покретом идентитараца у Француској.

У последњих 24 сата, како је рекао, медији на албанском језику су пренели све што су Н1 и „њој блиски медијски сајтови“ објавили, а испод тога се, како каже, налази пуно порука, попут „упуцајте га у главу“.

-Кад прочитате тако нешто није вам баш свеједно, то није Београд, то је Косово, то је оно најгоре могуће, нажалост – рекао је Гујон.

Истичући да се плаши за своју, али и за безбедност своје породице, он је навео да би већ за две недеље поново требало да оде на Косово и Метохију.

Гијон је осудио претње које стижу новинарки Н1 Марији Антић, која га је интервјуисала, рекавши да је то недопустиво и да треба да престане, али је затражио од те телевизије да осуди претње упућене њему и да престане са кампањом која је, како каже, узрок претњи.

Француски хуманитарац Арно Гујон гостовао је у петак на ТВ Н1, где му је новинарка Марија Антић, осим о његовом хуманитарном раду на Косову и Метохији, постављала питања о његовој прошлости и повезаности са десничарским покретом идентитараца у Француској.

И Антић и Гујон су, након интервјуа, примили већи број претећих порука.

 

Извор: Pink.rs