Издвајамо Регион

ДРАМАТИЧНА СИТУАЦИЈА! Страшна ратнохушкачка порука из Сарајева – ЧАК 100.000 ‘ЗЕЛЕНИХ БЕРЕТКИ’ ПРЕТИ СРБИМА!

Злогласни муслимански борци јавно поручили да су на команду Бакира Изетбеговића спремни да ратују и против Срба, али и против Хрвата

Злогласни муслимански борци из рата деведесетих, такозване „зелене беретке“, јавно су поручили да су, на команду члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, спремни да моментално зарате против Срба, али и против Хрвата!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Само два дана пошто је Изетбеговић направио дипломатски скандал током посете Београду, отимајући микрофон председавајућем Председништва БиХ Драгану Човићу, „зелене беретке“ саопштиле су да 100.000 бораца чврсто стоји уз лидера СДА и да су спремни да ‘бране домовину од српско-хрватског сценарија за уништење БиХ’!

Према њиховим речима, потребно је само да Изетбеговић да сигнал и рат ће почети!?!

Прво Алија, сад Баки

У саопштењу ове злочиначке паравојне јединице наводи се да истом жестином којом су подржавали Алију Изетбеговића сада стоје иза његовог сина Бакира.

„Желимо честитати и дати пуну подршку Бакиру Изетбеговићу на одбрани наше домовине у већ договореном српско-хрватском сценарију за уништење БиХ. Ваш патриотизам је показао непријатељима наше домовине да је Сарајево главни град и да се у њему одлучује о будућности БиХ, а злонамерни појединци треба да схвате да су прошла времена кад се управљало из Београда и Загреба нашим судбинама. Онако како смо стајали иза нашег врховног команданта рахметли Алије Изетбеговића тако исто стојимо и иза тебе, Бакире Изетбеговићу, са више од 100.000 искусних војника – ветерана рата“, дословце пише у саопштењу „зелених беретки“.

Коментаришући ову отворену претњу, генерал Божидар Делић потврђује да у БиХ има много екстремиста.

– ‘Зелене беретке’ су опасна организација која ужива углед у муслиманском делу Босне, а Бакир је и сам фундаменталиста. Нема никаквог ‘српско-хрватског сценарија’, већ само муслиманске жеље за хегемонијом. На срећу, Срби имају Републику Српску, која је гарант њиховог опстанка. Наравно да треба озбиљно узети у обзир ове претње – упозорава Делић.

И бивши потпуковник КОС Љубан Каран сматра да у БиХ постоје групе мотивисане за сукоб са Србима.

– Многи су обучени не само у војном него и у терористичком смислу. Део њих је прошао и ратишта Исламске државе и способан је за борбу у најтежим условима. Ово не смемо потценити, поготово што је фанатизам којим су задојени сам по себи опасан – подвлачи Каран.

Сукоби нису могући

Аналитичар из Бањалуке Анђелко Козомара, на другој страни, истиче да су „зелене беретке“ безначајне.

– Они су разочарани тиме што су изгубили све битке у којима су учествовали. Делује заиста смешно да данас неко у БиХ може да окупи 100.000 људи. Ти из ‘зелених беретки’ данас имају најмање 50 година, дебели су, углавном пијани и смешно је причати да су способни за било какву борбу… – закључује Козомара.

Опасни екстремисти

Ово су озбиљне претње. ‘Зелене беретке’ су опасна екстремистичка организација, а Бакир је и сам фундаменталиста
Божидар Делић, генерал

МИЛОРАД ДОДИК
Председник РС
Подршка коју су „зелене беретке“ упутиле бошњачком члану Председништва БиХ Бакиру Изетбеговићу део је приче да у Федерацији БиХ постоје опасне параструктуре.

Чињенице

– „зелене беретке“ су паравојне јединице основане у БиХ 1991. године

– јединице су чинили искључиво добровољци

– „зелене беретке“ одговорне су за масакр у Добровољачкој улици

Вулин: За рат је потребан само један

Министар одбране Александар Вулин нагласио је да држава јача своју војску како би заштитила и себе и регион.

– Мислити о Србији као о земљи око које ће вечно цветати руже и да никад неће моћи да дође до нечега што угрожава нашу безбедност јесте у најмању руку неодговорно. Не можете то да кажете на Балкану никада. За мир је потребно двоје, а за рат само један – подвукао је Вулин.

 

 

Извор: М. Добромировић / Информер.рс