Србија

ДРАМА: Драган Бјелогрлић спасао дечака сигурне смрти. Стакло је пресекло артерију малом Лаву, 15 минута га делило од смрти

Дечаку Лаву (11) стакло са улазних врата пресекло је артерију на руци, а у помоћ му је притекао славни глумац и редитељ Драган Бјелогрлић. Наиме, Лав и његов брат близанац Вања кренули су у школу из дома у Улици Светозара Марковић. Дечак је остао да закључа врата када се посекао толико да крв није могла да се заустави.

Разбијени и црвени комади стакла спали су са старих улазних врата која деле дворишну зграду од главне и Лаву су пробили руку. Вања му је одмах притисао руку изнад ране и повео га у оближњи кафић да потражи помоћ. У невољи за коју њихове године нису биле спремне стигла је још једна помоћ – испред дечака се нашла најпре њихова бивша учитељица Јелена Николић.

– Чула сам дечији врисак, окренула се и видела своје старије ђаке – Вању, прекривеног крвљу, и Лава, кога нека жена хвата за руку, а из ране све шикља. Унели смо Лава у кафић, а жени која се представила као докторка дала сам свој шал да га њиме подвеже испод рамена. Рекла ми је да му не дзволим да заспи. Дете ме је слушало, реаговало на мој глас. Ужасно много крви је прскало на све стране – каже учитељица Јелена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Већ је прошло 15 минута, а Хитна није успевала да се пробије до кафића у коме се драма одвијала.

– Изашла сам испред кафића где је Вања плакао. Рекао ми је да ће му брат умрети. Окренула сам се и видела да на вратима кафића стоје глумци Драган Бјелогрлић и Гордан Кичић. Истог трена изашла је и докторка са Лавом и рекла да више нема времена – прича Јелена.

Питање на чију одговорност ће се возити дете у болницу више није имало смисла постављати.

– Драган је рекао: „Мени не пада на памет да чекам Хитну помоћ, ми дете губимо.“ У аутомобил су ушли Лав, лекарка, нека жена и он – каже Јелена са којом је тада остао Кичић и покушавао да утеши Вању.

Мајка Весна, потпуно избезумљена, већ је била код Цветног трга када су се глумчева кола зауставила испред ње.

– Видела сам моје дете, чију је умотану и црвену руку некqа непозната жена држала у ваздуху, стискајући је свом снагом. Лав је полако падао у неку врсту делиријума. Бјелогрлић нас је возио у Тиршову, нас непознате људе, а ми нисмо били његова мука. Када смо тамо стигли, излетео је из аута, упао на шалтер и рекао: „Морате одмах ово дете да погледате“. Погледом ми је поручио: „Ја не знам како више да помогнем, реците ми како још да вам помогнем“ – прича Весна.

Особље у Тиршовој је брзо реаговало.

– Лав је одмах био у сали. Расекао је артерију од лакта до шаке леве руке, све до кости. Већ му је помодрела рука. Лекар нам је рекао да је само још 5 минута протекло, он не би преживео. Изгубио је превише крви – каже Весна.

Како су лекари рекли родитељима, рана је санирана и они верују да ће млади организам успети да се опорави.

Пред поменутом сценом, многи би остали слеђени од страха, док је Бјела одмах решио да помогне, причале су комшије. Међутим, скромни глумац само је кратко прокоментарисао:

– Рећи ћу само да се то догодило. Сматрам да би свако нормалан поступио на исти начин.

Извор: Telegraf.rs/Blic