Издвајамо Србија

ДРАШКОВИЋ: Црна Гора је уласком у НАТО затворила Русији последња врата!

Вук Драшковић није изненађен односом Русије према Црној Гори јер је њен политички и економски циљ повратак на Балкан, а за то јој је потребна и војна потпора.

„Све је, међутим, заузео НАТО. Последња врата кроз која су могли да уђу војно до Србије, Босне, Македоније била су црногорска. Оног тренутка када је Црна Гора ушла у НАТО та врата су затворена, тако да данас Русија војно не може да дође до неких области у којима је већ увелико политички и пропагандо укорењена, као што је нпр. Србија, Република Српска“, казао је Драшковић гостујући у емисији “Жива истина”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска пропаганда је, истиче Драшковић знатно моћнија од западне.

„Руска пропаганда и њој наклоњени медији не признају чињенице, по принципу- одвали шта ти год падне на памет, а народ је ментално склон да то што је најбомбастије, не проверава, већ само прихвати”, казао је Драшковић.

На опаску да је „истина у Србији инцидент, а пропаганда доминација“, Драшковић је казао да је пропаганда доведена до тих размера да за омладину која не памти убиство Катарине, постоји само један злочин – а то је НАТО бомбардовање Србије ’99.

Драшковић је коментарисао и све чешће оптужбе од заменика помоћника америчког државноиг секретара Хојта Брајана Јија да Србија не може да седи на две столице. Званично, објашњава Драшковић Србија иде само у једном смеру – према Бриселу.

„Али, ви видите да спрски воз који иде према Бриселу, заправо као да је мало залутао и кренуо ка Москви. То су те две столице, које је помињао Хојт Брајан Ји, који није рекао не можете седети на две столице, већ је то био савет не може истовремено да се иде и према ЕУ и евроазијској унији“, закључио је Драшковић.

 

Извор: РТЦГ