Издвајамо Србија

ДРЖАВА ПОКЛОНИЛА НАРОДНОМ ПОСЛАНИКУ 1.348.023 ДИНАРА И НИЈЕ МУ ДОСТА!

Он је уредно поднео документацију и испоштовао рокове, а ставка која је спорна је што је конкурс трајао само четири дана…

Након што је Министарство пољопривреде Србије објавило први конкурс за средства из претприступних фондова ЕУ за развој села (ИПАРД), намењен за куповину трактора и друге механизације, позната су и имена оних који су их добили.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након што је Министарство пољопривреде Србије објавило први конкурс за средства из претприступних фондова ЕУ за развој села (ИПАРД), намењен за куповину трактора и друге механизације, позната су и имена оних који су их добили.

Позвали смо господина Ристичевића за коментар, и он није негирао, али нас је исправио.

На питање да ли сматра да је чудно да је конкурс на коме он добија више од милион динара трајао само четири дана, Маријан нам је одговорио:

– Није четири него пет дана, прво лепо израчунај па се јави. Што ти ниси конкурисала за пољопривредна средства, па да те видим – рекао је Маријан Ристичевић непријатним тоном.

Након исправке, он је рекао како не види шта је чудно у целој причи.

– Одмах након Републичког конкурса, уследио је покрајнски, а колико знам два конкурса не би смела да се преклапају, рекао је Ристичевић и додао:

– Шта је чудно ту, питам ја вас, па ја сам добио најмање средстава од свих на листи. Не може само ДС да буде ту. Ја имам своје газдинство, и до средстава сам дошао путем конкурса, тврди Ристичевић.

Подсетимо, пољопривредници су могли да захтеве за одобравање права на подстицаје за куповину нове механизације и опреме подносе до 26. фебруара 2018. године, а за куповину нових трактора од 4. јануара до 26. фебруара идуће године.

Износи подстицаја били су од 5.000 до 700.000 евра у секторима производње воћа, поврћа и осталих усева, а за секторе млека и меса подстицаји од 5.000 евра од милион евра.

Пољопривредници су могли да конкуришу за укупно 8,3 милиона евра бесповратних средстава за набавку трактора и механизације, односно да рачунају на повраћај око 60 одсто вредности улагања, у чему ЕУ помаже са 75 одсто новца, док се остатак обезбеђује из буџета Србије.

Србија ће до 2020. године моћи да искористи укупно 175 милиона евра из ИПАРД фондова. Министар пољопривреде Бранислав Недимовић је раније најавио да би 2018. године на располагању требало да буде 50 милиона евра.

Фото: Јутјуб

Извор: espreso.rs