Издвајамо Свет

ЕРДОГАН ЗАНЕМЕО: Непознати мушкарац преварио обезбеђење и СКОЧИО НА ПРЕДСЕДНИКА ТУРСКЕ! (ВИДЕО)

Мушкарац који је током скупа у граду Ширнак улетео на бину и загрлио турског председника Реџепа Тајипа Ердогана изазвао је расправу о обезбеђењу лидера те државе, пише Хуријет

Полиција га је одмах ухапсила, али и ослободила, пошто се испоставило да не представља опасност по председника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хусеин Демирџан је, нехотице, покренуо озбиљну расправу о обезбеђењу Реџепа Тајипа Ердогана, пошто је током купа у Ширнаку улетео на бину како би загрлио председника Турске.

Обезбеђење је споро реаговало, па су турски медији покренули расправу о квалитету обезбеђења председника Ердогана, које је, наводно, после прошлогодишњег покушаја државног удара, драматично појачано.

Демирџај је одмах ухапшен, а из притвора је пуштен пошто се испоставило да не представља никакву опасност по Ердогана.

Он је потом изјавио да се догодио неспоразум, јер је само желео да загли председника.

– Ја сам рођак породице мученика. Укупно 13 особа из моје породице су убили припадници Радничке партије Курдистана (ПКК). Међу мученицима су моји родитељи, два старија брата и две сестре. ПКК су упали у моје селу и убили много чланова моје породице- рекао је он.

– Волим председника пуно. Јуче сам изашао на бину како бих га загрлио, али ме нису разумели и одвели су ме. Нисам имао другу намеру сем да га загрлим. Након што сам дао изјаву, пуштен сам – рекао је Демирџан дан након инцидента, преноси АП.

 

 

Извор: Информер / РТС