Издвајамо Свет

ЕРДОГАН ИЗНЕО ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ: САД покушавају да Турску баце на колена јер не пристаје да им се покори!

СЈЕДИЊЕНЕ Државе желе да казне и дискредитују Турску јер се не покоравасценаријима који јој се намећу извана – изјавио је Реџеп Тајип Ердоган.

Турски председник додатно је указао и прецизирао:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Они (САД) покушавају да нас казне и дискредитују зато што се не придржавамо њихових сценарија. Ти сценарији су очевидни и реализују се уз помоћ коаутора из наше земље“.

Да не би било недоумица кога сматра „коаутором“, Ердоган је одмах додао:

„Они то покушавају преко ФЕТО (организација исламског проповедника Фетулаха Гулена који живи у САД, а Ердоган га оптужује за припрему прошлогодишњег покушаја државног удара). Само, нека знају да нас не могу обманути“.

Турски лидер је иступио пред активистима владајуће Партије праведности и развоја у граду Агри.

Притом је оптужио Вашингтон и да подржава Радничку партију Курдистана коју Анкара сматра терористичком организацијом:

„Суочавамо се и са судским процесима против грађана Турске у САД. Суочавамо се са целим таласом напада, лажи и клевета на наш рачун. Све је то део сценарија срачунатог на то да се наша земља баци на колена и да се у наше друштво унесе раскол. Само, сви ти покушаји ће доживети крах“.

Ердоган је претходних дана оптужио САД да под привидом борбе против тероризма настоје да на Блиском Истоку успоставе поредак који би био у њиховом интересу.

У том контексту је указао да су Американци омогућили припадницима Исламске државе да се извуку из Раке и тој терористичкој организацији пружају финансијску подршку.

 

 

Извор: Факти.орг