Издвајамо Регион

ЗАЕВ: Очекујем улазак Македоније у НАТО

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

Премијер Зоран Заев очекује да ће у наредној години Македонија спровести планиране реформе и постати 30. чланица НАТО-а.

У новогодишњем обраћању, Заев је грађанима Македоније у 2018. пожелео економски просперитетну и поштовану земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поручио је да ће година на измаку остати упамћена по највећој победи грађана који су, како је рекао, заслужни јер су се изборили за своју слободу и слободну државу.

„Суочили смо се са изазовима и дошло је до преврата. Догодила се промена. Македонија је стабилизована и дошло је до раста и развоја“, рекао је Заев.

Са променом власти, казао је, грађани су поручили да очекују нови начин вођења државе и нову политику у управљању.

Истакао је да је то главни предуслов за враћање поверења у институције и власт, а као кључни фактор за то поверење Заев је навео спровођење владавине права и све друго предвиђено реформским процесом.

Заев је поновио да ће званично Скопље наставити да буде пријатељ са свим суседима И лидерима који доприносе изградњи новог имиџа Балкана у свету.

„Коначно, очекујемо да Македонија буде 30. земља чланица НАТО-а. Очекујемо да добијемо јасну препоруку за почетак претприступних преговора са ЕУ. Брисел зна да имамо довољно добрих аргумената за ово наше очекивање“, рекао је Заев.

Он је позвао грађане и политичке партије да се уједине око свих приоритета и да сада, како је рекао, као никада до сада, преузму одговорност за заједничку будућност.

Фото: Јутјуб

Извор: b92.net