Издвајамо Русија

ЗАПАД ЗАНЕМЕО: Ово што је извео руски Су-30СМ у Сирији, ЗАПАЊИЛО ЦЕО СВЕТ (ВИДЕО)

На инернету се појавио видео-снимак руског ловачког авиона Су-30 који у ваздуху само што није ушао у теретни простор транспортног авиона Ил-76.

Војнотранспортни авион Ил-76 је доставио хуманитарну помоћ у сиријску провинцију Деир ел Зор, а када је избацио терет на падобранима и још увек није затворио теретни одсек, изненада се иза њега појавио Су-30СМ и приближио се отвору за истовар терета толико близу да је деловало као да ће сваког тренутка ући унутра, пише портал rg.ru.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пилот ловачког авиона је доста дуго одржавао минималну дистанцу иако је летео у ваздушној струји коју праве снажни мотори транспортног авиона. Затим се окренуо на страну и нестао из кадра.

Снимак је изазвао одушевљење у руским друштвеним мрежама. У коментарима испод снимка корисници интернета пишу да се не зна ко је бољи – пилот или авион, и да Русија прави најбоље авионе на свету и обучава најбоље пилоте.

Поједини истичу да је ловац можда на тај начин штитио Ил-76 са ракетних напада са земље док се овај не подигне на безбедну висину, јер Су-30СМ има противракетни радар који покрива и зону иза авиона.

 

 

Извор: rs.rbth.com