Регион Свет Србија

ЗАШТО МЕДИЈИ ОВО НЕ ОБЈАВЉУЈУ: У пресуди Младићу разоткривена велика лаж о Сребреници! МУСЛИМАНИ БЕСНИ НА ХАГ!

Пресуда бившем команданту Војске Републике Српске Ратку Младићу поново је узбуркала духове на Балкану, и у први план истакла масовни злочин у Сребреници, који се сматра симболом трагедије и страдања Бошњака у БиХ.

Бројни светски медији и јавност у Федерацији БиХ сматрају да је првостепена пресуда доживотног затвора заслужена казна за Младића, између осталог и због Сребренице, где је, како се наводи, убијено више од 8 000 невиних жртава.

Хаг је, међутим, пресудом против Ратка Младића, практично негирао податке на којима инсистирају бошњачки извори да је у Сребреници убијено више од 8.000 људи, и потврдио да се бројем жртава манипулише у политичке сврхе!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На споменику у Меморијалном центру у Поточарима наведена је бројка од 8.372 жртве у више од 13 општина, и наводи се да број није коначан. Али, та цифра је по многим подацима преувеличана. Према многим доказима, стваран број убијених у трагичним догађајима у од 12. до 17. јула јулу 1995 у Сребреници је мањи.

То се може видети и у самом тексту образложења пресуде Младићу, где се чак не наводи ни тачан број укупно страдалих, већ се говори о „неколико хиљада“ убијених.

Бројка од 8.372 жртве се нигде не спомиње у образложењу пресуде, већ је дато „неколико примера“ злочина. Најпре се наводи да је око 1000 мушкараца, деце и стараца убијено у Кравицама, између 1 000 и 1 200 у Брњицама, а око 500 у Културном центру Пилица.

У образложењу пресуде стоји да је неколико хиљада мушкараца убијено на различитим местима у општинама Сребреница, Зворник и Братунац, али се нигде не наводи да је број убијених преко 8.000, односно цифра 8.372.

Масовни злочин у Сребреници изазова велике емоције и расправе, али је очигледно да је бројка која се наводи у образложењу пресуде Младићу мања него она наведена у Поточарима.

У тексту образложења пресуде Младићу се такође јасно наводи да је пре масакра, из заштићене зоне Сребренице на територију под контролом Армије БиХ евакуисано око 25.000 жена, деце и старих особа, који су претходно одвојени од војно способних младића и мушкараца.

Бројка од више од 8.000 убијених не спомиње се ни у оптужници за Радована Караџића…

На овогодишњем помену 22. годишњице злочина, речено је да је идентификовано и на Меморијалног центру у Поточарима покопано више од 6.504 погинила.

Извор: Kurir.rs