Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДА ДЕМОЛИРАЛА ТУРКЕ: Пукла стотка у Пиониру, монструозна партија Џејмса Фелдина!

На крилима сјајног Џејмса Фелдина Црвена звезда мтс дошла до четврте победе у Евролиги ове сезоне.

Кошаркаши Црвене звезде мтс уписали су други везани тријумф у елитном такмичењу, како су пред пуним трибинама дворане „Александар Николић“ савладали Анадолу Ефес резултатом 100-81.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Отворила је Звезда утакмицу са четири везана поена, а прва тројка пала је након четири минута игре, погодио ју је Рочести за 11-9.

Вратио је тројку Брајант Данстон, али је онда уследила серија Звезде 7-0.

Расположени су били Рочести и Фелдин, потоњи је погодио три тројке и први кваратал завршио са 13 поена. Са друге стране врло расположен Зоран Драгић, који је убацио 12 поена, али Звезда на предах одлази са 29-23.

У наставку је Милко Бјелица брзо ушао у проблеме са фауловима, а више него добро га је одменио Стефан Јанковић, који је заједно са Добрићем предводио „црвено-беле“ у другој четвртини.

Крилни центар Звезде је у другом кварталу уписао шест поена и седам скокова, чак четири офанзивна, док је Добрић додао седам поена.

Други квартал обележила је и пауза због техничких проблема у дворани „Пионир“, а Звезда је успела да задржи предност, након 20 минута било је 50-44 за Алимпијевићеве пулене.

Друго полувреме је тројком отворио Рочести, али му је узвратио Круно Симон истом мером.

Ипак, Звезда наставља са добром игром у нападу, затегли су и одбрану, а онда су под кошем Ефеса лукаво Фелдин и Лазић украли две лопте гостима у само неколико секунди, па су се домаћи кошаркаши одлепили и на двоцифрену разлику.

Уследила је и тројка Лазића, па флоутер Фелдина за серију 11-2.

Ипак, вратио се ЕФес преко Мекалума и Данстона, али је онда на три минута до краја Звезду на двоцифрену разлику вратио Фелдин сјајним продором, који је реализовао уз фаул, да би потом погодио и додатно слободно бацање.

Након 30 минута, на семафору је стајало 74-62 за „црвено-беле“.

На крилима сјајног Дејана Давидовца Звезда сјајно отвара последњу четвртину. Везао је Алимпијевићев „кец из рукава“ две двојке, потом је одлично додао Бјелици, који је омашио закуцавање, али је ухватио офанзивни скок и поправио се.

Наставили су домаћи кошаркаши са одличном игром, а онда су тројкама Дангубић и Антић одвели српског шампиона на плус 20, на седам и по минута до краја.

Све се распало у игри Ефеса, Звезда је тројком Добрића стигла и до 23 поена вишка на око шест минута до краја.

Наставио је да терорише кош гостију невероватни Џејмс Фелдин, који је вечерас дефинитивно одиграо своју најбољу утакмицу у Евролиги, у својој читавој каријери.

Све је било јасно већ на пола последњег квартала, Звезда је до краја и нокаутирала грогираног ривала, убацили су Ефесу пулени Душана Алимпијевића округло сто поена.

Феноменална партија Џејмса Фелдина, предводио је Звезду са 29 поена и четири украдене лопте, за укупан индекс 32.

Пратили су га Рочести са 11 поена, као и Добрић и Дангубић са по 10.

Треба поменути и врло добру ролу Стефана Јанковића, који је у другом кварталу одлично одменио Милка Бјелицу, док су публику на ноге својим потезима дизали сјајни Матијас Лесор (9п, 9ск, 4ас) и Дејан Давидовац (6п, 5ас).

У пораженом саставу 16 поена Данстона, 14 је додао Зоран Драгић, док су по 12 уписали Владимир Штимац (8ск) и Џош Адамс.

 

 

Извор: sportske.net