Србија

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ НА ПОСМАТРАЊУ! Тестираће га месец дана, да открију ДА ЛИ ЈЕ УБИЦА ИЛИ САМО ПОМАГАЧ!

Стручњаци могу да иду код Јелениног мужа сваког дана, све док не реше и задњу дилему у вези са случајем

Зоран Марјановић (39), осумњичен за убиство супруге Јелене (33), ускоро ће бити подвргнут неуропсихијатријском вештачењу, приликом којег ће бити потпуно прочитан и докучиће се да ли је директно умешан у убиство супруге Јелене!
Како Ало! сазнаје, тим састављен од неуропсихијатара и психолога треба да утврди да ли је Зоран подвојена личност и да ли су тачне процене појединих стручњака, датих на основу његовог понашања и изјава за медије, да је себе убедио да није убица.
Стручњаци по Законику о кривичном поступку могу месец дана да посматрају осумњиченог и да буквално свакога дана иду код њега у затвор уколико процене да је то потребно, и да тамо разговарају са њим и тестирају га, све док не реше све дилеме и недоумице. Стручњаци имају последњу реч и процењују да ли Зоран Марјановић има савест, да ли ће она пре или касније да проради и да ли ће после тога све да призна. Од њиховог знања и приступа зависи да ли ће га погодити у жицу и прозрети до краја – каже извор близак истрази.– Тужилаштво анализира резултате вештачења и процењује да ли расположиви докази доводе осумњиченог у директну везу са убиством певачице. Процењује се, такође, да ли су резултати обављених анализа довољна потврда да је осумњичени починио злочин или је неопходно извршити још нека допунска вештачења. Досадашње анализе и вештачења, наводно, указују да је Зоран директно умешан у убиство супруге Јелене. Међутим, процедура је таква да тужилаштво не открива детаље док детаљно не проучи налаз. Незванично, све указује да је реч о чврстим и необоривим доказима – каже извор близак истрази.

Према досадашњим информацијама из истраге, Зоран Марјановић је повезан са злочином на основу ДНК трагова који су нађени на Јеленином телу, као и трагова блата на његовим фармеркама, које је по саставу идентично оном са места злочина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Осим утврђивања Зоранових отисака прстију, као и упоређивања блата које је нађено на Јелениној коси и на Зорановим фармеркама, неке околности нису биле до краја расветљене, бар када је реч о јавности, која помно прати цео случај и анализира нове појединости. Нису до краја расветљени ДНК трагови непознатог мушкарца који су пронађени на Јелениним рукама и на трсци поред канала у којем је нађено Јеленино тело – објашњава саговорник.

Извор: alo.rs /informer.rs