Србија

Истрага за убиство певачице ушла у завршницу: Зоран Марјановић и даље у притвору због ОВА ДВА КЉУЧНА ДОКАЗА

Фото: Јутјуб

Остала су још два корака до подизања оптужнице

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истрага у случају убиства Јелене Марјановић ускоро ће бити окончана, како пише Блиц. Супруг Зоран Марјановић више од три месеца је у притвору, а ускоро би, како тврде за поменути медиј упућени у случај, против њега могла да буде подигнута оптужница, с обзиром на то да је Више јавно тужилаштво завршило са прикупљањем доказа и саслушавањем нових сведока.

Остала су још два корака до подизања оптужнице, а то су вештачење мобилних телефона, као и психолошко вештачење Зорана Марјановића.

Након окончања тог дела истраге, очекује се да ће Више тужилаштво подићи оптужницу против Јелениног мужа.

С обзиром на то да је истрага тајна, у овом моменту није могуће предвидети шта ће се наћи у оптужници. Ипак, сазнања од почетка истраге говоре о томе да се кључни докази који Зорана терете односе на форензичке трагове. Наиме, новосадски форензички центар је у септембру тужилаштву презентовао доказе који се односе на блато затечено на одећи Зорана Марјановића, које се поклапа с оним нађеним на телу његове супруге и на месту где је у каналу нађено тело жртве. Јеленине ДНК честице нађене су на Зорановој одећи.

Велики број сведока саслушан је у Тужилаштву, а који су говорили где су видели Јелену и Зорана тог кобног дана, као и о њиховом односу.

Кључно питање где су били чланови породице Марјановић у моменту убиства, може да реши вештачење мобилних телефона, наводи извор.

– Тужилац је наложио да се уради просторно и временско вештачење мобилних телефона и позива Зорана, његовог оца Владимира, брата Милоша, али и настрадале певачице. Резултати вештачења указаће на то где се ко од њих налазио у тренутку Јелениног нестанка, када је Зоран позвао породицу да јави да му је жена нестала, ко је све и када звао убијену певачицу пошто је Зоран приметио да је нема – каже извор „Блица“.

Према његовим речима, готово је извесно да ће до марта, када истиче шестомесечна тужилачка истрага, против Зорана бити подигнута оптужница.

– Уколико дође до тога, Зорану ће се судити за тешко убиство, а казна која је је запрећена за то дело је од 10 до 40 година затвора – наводи наш саговорник.

Одбрана зове само једног сведока

Одбрана Зорана Марјановића планира да као сведока одбране у Више јавно тужилаштво предложи само једног сведока, наводи извор.

– Тог сведока је прво требало да саслуша тужилаштво, али од тога се одустало. Разлог за то је непознат. Он је близак Марјановићима и верује се да има много тога да исприча – каже извор.

Кључни тренуци истраге

– Зоран Марјановић ухапшен је 15. септембра због сумње да је починио тешко убиство супруге Јелене

– Притвор му је одређиван да не би утицао на сведоке, али и како његово пуштање на слободу не би узнемирило јавност

– Средином октобра у Вишем тужилаштву почела су саслушања сведока у истрази бруталног убиства

– Зоранов брат и отац одбили су да сведоче о убиству, на шта су имали право као најближи сродници осумњиченог

– Јеленина сестра од стрица Теодора Крсмановић сведочила је у Тужилаштву о тортури коју је њена сестра трпела у породици Марјановић

– Теодора Крсмановић ангажовала је Центар за форензичка истраживања који је реконструисао убиство

– Саслушан је низ сведока који су се кобног дана нашли на насипу где се убиство догодило

– О односу Јелене и Зорана сведочиле су и комшије, пријатељи, али и васпитачица мале Јане, Јеленине и Зоранове ћерке

 

Извор: Telegraf.rs/Blic.rs