Србија

И док САД излазе из СПОРАЗУМА о МИГРАЦИЈАМА, амбасадор Скот би мигранте у СРБИЈИ!

Сједињене Америчке Државе су одлучиле не учествују у глобалном споразуму о миграцијама који ће бити усвојен 2018. године, саопштила је у суботу америчка стална мисија при Уједињеним нацијама.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Декларација из Њујорка садржи многе одредбе које нису у складу с америчком политиком о миграцијама и избјеглицама, као и начелима Трампове администрације”, наводи се у саопштењу.

САД су пристале суделовати у процесу развоја споразума 2016. под Обамином администрацијом. Потом су 193 земље чланице Уједињених нарција 19. септембра (рујна) 2016. потписале Декларацију из Њујорка, према којој ће се 2018. године усвојити два глобална споразума која ће се бавити мерама за решавање проблема избеглица.

„Ми ћемо одлучити како најбоље контролисати наше границе и коме ће бити допуштен улазак у нашу земљу”, рекла је америчка амбасадорка у Уједињеним нацијама Никки Хејл.

Секретаријат УН-а још није коментисало одлуку Сједињених Америчких Држава.

Амерички амбасадор о мигрантима

И док САД су при ставу да не треба да суделују у глобалном споразуму о миграцијама, пошто је то у супротности са њиховим националним интересима, дотле амерички амбасадор у Србији, Кајли Скот, је веома активан када ј у питању интеграција мигранатау Србији.

Тако, 9. новембра, приликом његовог сусрета са српским Министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем, амбасадор Скот је исказао, у име Сједињених Држава став, када су питања миграција, да је веомо важно остварити напредак у проналажењу свеобухватног решења за питање интеграције имигранстске популације, која се тренутно налази у Србији и подржаонапоре и активности поменутог српског министарства да малолетни мигранти, без пратње, буду у фокусу рада Владе Србије.

 

Извор: Logicno.com/Srbin.info