Издвајамо Свет

КИМ ЋЕ ПОБИТИ И ПОЛА МИЛИОНА СРБА, НАНИШАНИО ЧИКАГО И ЛА: Амери не могу да спрече „армагедон“ ако крену на С. Кореју!

Сваки напад САД, па чак и ограничени, за Северну Кореју би значио рат до истребљења. Ким Џонг Ун се неће либити да употреби нуклеарно оружје. Прве на мети би биле јужнокорејске, америчке и јапанске базе, а потом и градови шитом САД, пре свих Њујорк, Лос Анђелес и Чикаго у којима живи најмање пола милиона Срба

Штавише, Ким Џонг Ун је, после испаљивања последње балистичке ракете, славодобитно устврдио да сада може да погоди било који део Америке, да је његова земља постала нуклеарна сила у пуном смислу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, поставља се питање да ли може САД преветивним нападом да спречи Северну Кореју да лансира ракете?

Војни стручњаци истичу да је то тешко изводљиво,

Северна Кореја је своје нуклеарне објекте је сакрила широм територије која је изразито планинска и тешко је у првом нападу уништити све њихове потенцијале.

Неуспех превентивног напада значи смрт Јужне Кореје и Јапана, али и многих градова САД који су доступни Кимовим балистичким пројектилима.

Војни експерти наводе да ако САД желе да униште сву артиљерију Северне Кореје и њене ракете и нуклеарни програм, морају да изврше копнену инвазију.

Проблем је што би свако гомилање америчке војске или мобилизација јужнокорејских и јапанских војника или евакуација америчких грађана у регији, Киму била јасан сигнал да САД спремају напад и следио би превентивни напад на САД и њене савезнике.

Не би требало занемарити ни чињеницу да би Кина и Русија вероватно биле увучене у тај сукоб.

С друге стране, у причи пресудну улогу би могла да одигра економија.

Јужна Кореја чини чак два одсто светске економије, а рат ни по коју цену не смеју да допусте велике компаније попут Самсунга и Хјундаија, КИА које би у том случају банкротирале.

 

 

Извор: Медији / Информер