Србија

Лазански открио ШОКАНТАН податак, а Фила потврдио: ДОС је за Слобину главу узео 10 МИЛИОНА ДОЛАРА!

Фото: Јутјуб

Бивши председник СРЈ Слободан Милошевић продат је Хашком трибуналу за десет милона долара. Ову шокантну тврдњу изнео је војни аналитичар и коментатор „Политике“ Мирослав Лазански у четвртак увече у емисији „Да, можда, не“ на РТС.

Ту информацију је у истој емисији потврдио и чувени адвокат Тома Фила, који каже да су му људи из врха руске државе у више наврата рекли да је на Видовдан 2001. Милошевић продат, не предат. Лазански је у ТВ дуелу са лидером ЛДП Чедомиром Јовановићем рекао да је „потпуно очигледно“ да је неко узео милионе за Милошевићеву главу.
– Продали су председника Милошевића. Постојала је награда од 10 милиона долара. Ко је узео те паре, не знам, али очигледно је неко узео лову, јер би био луд да није. Милошевић је продат кад је стекао највећу цену. Баш као и Младић, баш као и Караџић… истакао је Лазански, не наводећи на кога конкретно сумња.
Његове тврдње подржао је и адвокат Тома Фила рекавши да су Милошевића „на брзака спаковали и продали“.

– Био сам са Милошевићем у ноћи хапшења. Покушавао сам да му спасем главу. Тројица председника, Милутиновић, Ђинђић и Коштуница, потписали су да га не хапсе због Хага и да га никада неће испоручити. Одмах сам му рекао: „Ово ти вреди за ноћас, ови људи те лажу…Не знам ја да ли је неко узео паре, али сам чуо од Руса да је Милошевић продат, а не предат Хагу. Више пута су ми рекли: „Ваш председник Милошевић није предат, он је продат“ – посведочио је Фила.

Извор: Srbija Danas/Informer