Издвајамо Свет

„МОЛИТЕ СЕ ЗА НАС У ОВОМ ПАКЛУ“: Холивудски глумац снимио пожар која гута Лос Анђелес и поручио: Најгоре ТЕК ДОЛАЗИ

Катастрофални пожари који бесне јужном Калифорнијом озбиљно прете Лос Анђелесу. На друштвеним мрежама огласио се и холивудски глумац хрватског порекла Горан Вишњић и позвао све да моле за оне погођене пожаром.

– Ово је излаз за музеј Гети… Ово је сулудо… Пожар никад није био тако близу граду. Молите за све погођене овим паклом – написао је забринути Горан на свом Инстаграму, преноси сајт „Јутарњи лист“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Очекује се да ће топли и сухи ветрови током дана додатно распламсати пожаре у јужној Калифорнији, где су изгореле стотине кућа, а десетине хиљада људи морали су да напусте своје домове око Лос Анђелеса, другог највећег америчког града.

– Снажни ветрови током ноћи стварају екстремну опасност од пожара – каже се у упозорењу које је послао систем за узбуњивање у Лос Анђелесу.

Видео снимци и фотографије на друштвеним мрежама показују брежуљке прекривене пламеном уз путеве по којима становници успорено путују на посао или према свом дому, куће од којих је остао пепео и ватрогасце који зидове прскају водом не би ли спасли неке од грађевина. Локални медији пишу да је чак 200.000 људи морало да напусти своје домове.

Ватра је дошла и до луксузних вила у Бел Еру, предграђу Лос Анђелеса. Своје домове су напустиле и многе познате особе попут Гвинет Палтроу, Џона Леџенда и Криси Тајген Теиген, Аријане Гранде, Парис Хилтон, Риз Видерспун, Хајди Клум и многих других, а пожар је захватио и винограде медијског магната Руперта Мардока.

 

 

 

Извор: Јутарњи лист