Издвајамо Србија

МРКОЊИЋ ПОТВРДИО: СПС данас предаје предлог за споменик Слободану Милошевићу у Београду

Слободан Милошевић (фото:Јутјуб)

Члан Главног одбора Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић сматра да СПС треба сам да изађе на београдске изборе, а да после избора треба правити коалиције.

Фото: Јутјуб

„Увек сам за то да свака странка иде самостално на изборе. Тако мотивишете чланство, а мотивација је најважнија за партије. После избора, увек сам за коалиције и за укључивање људи који су стручни и способни“, рекао је Мркоњић у интервјуу за данашњи „Блиц“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мркоњић је убеђен да ће СПС освојити бар 20 одсто гласова и истиче да је Александар Антић, кандидат СПС за градоначелника, најбољи кандидат и прави избор.

О коалицији са СНС, Мркоњић каже да та сарадња „очигледно иде добро“.

„Не видим проблем да после избора идемо у коалицију са осталима, и са СНС“, казао је Мркоњић.

На то да социјалисте критикују да губе идентитет, Мркоњић одговара да СПС и социјалистичка идеја, без обзира на то са ким сарађивали, неће упасти у кризу идентитета ако се држи својих принципа и начела.

„Није криза идентитета ако се сарађује са најбољима из било које странке“, поручио је Мркоњић.

На констатацију да су у врх СПС поново враћени Никола Шаиновић и Владимир Заграђанин и питање да ли СПС то рехабилитује деведесете, Мркоњић одговара да „њих двојица нигде нису ни одлазили“.

Мркоњић је уверен да Драган Ђилас, који је најавио кандидатуру за градоначелника, неће бити сметња.

„Даћу пуну подршку да победимо њега и остале и показаћемо да имамо квалитета за победу у спортској утакмици“, навео је Мркоњић.

На питање како му се чини Александар Вучић на месту председника, Мркоњић је одговорио да је он човек који има огромну енергију и да „зато увек саветује да на функције, и у Влади и у другим органима ставља само стручне људе“.

„Блиц“ наводи да је Мркоњић најавио и да ће СПС у понедељак предати надлежној комисији предлог за споменик Слободану Милошевићу.

 

 

Извор: Тањуг