Издвајамо Србија

НАПОКОН ПОМАК У ИСТРАЗИ ЈЕЛЕНИНОГ УБИСТВА: Форензичари дошли до новог открића!

Фото: Јутјуб

Ненад Шипка, директор Центра за форензичка испитивања из Новог Сада, а који је у априлу ове године унајмила породица Крсмановић како би се коначно решило најмистериозније убиство последњих година у Србији, изнео је нова сазнања.

Према његовим речима, обдуцент је време смрти одредио на основу изгледа коже на Јеленином телу.

– Он је то закључио на основу промена на њеној кожи, која је добила изглед тзв. коже праље. С тим у вези, обдуцент је утврдио да је Јеленино тело у води било више од три сата а мање од три дана – наводи Шипка.

Због тога, како наглашава, ЦФИ остаје при тврдњи да је певачица убијена дан раније – у ноћи између 1. и 2. априла 2016. године, а не 2. априла између 16.47 и 17.20х.

– Остаје нејасно како је одређено такво време смрти. У време задавања ударца у главу – утврђено је. Наводи се насип, ужа локација, канал с водом – додаје Шипка.

Центар за форензику тврди и да место убиства тек треба да буде утврђено – јер то није насип.

– Недостатак трагова крви на лицу места наласка тела Јелене Крсмановић, недостатак крви на Јеленоној мајици, недостатак блата на патици, чарапама и тренерци искључује могућност да се убиство одиграло на насипу – тврди Шипка.

Како каже, велика је дилема како је Јелена убијена у води а да је убица побегао мокар до голе коже усред бела дана на насипу.

 

 

Извор: Курир.рс/Блиц/Б.Б.