Издвајамо Свет

НАСА проговорила о тврдњи да је пронашла ванземаљски живот

НАСА је коначно проговорила о дугогодишњој теорији завере да је пронашла ванземаљски живот, али да се докази скривају од јавности.

Већ годинама такозвани трагачи за истином о ванземаљцима, су изнели невероватне тврдње, да су докази о ванземаљцима пронађени на Месецу, Марсу и другим местима у соларном систему.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, они тврде да је НАСА, на захтев америчке владе, наставила да то заташкава због страха од тога какав би утицај имало на религију и владавину права имало ако би јавноста сазнала за то, и да би то можда могло довести до анархије.

НАСА, која је у центру многих теорија завере, укључујући и тврдње да су Аполло слетања на Месец лажна, обично избегава да им одговори, због страхова да би до могло подстаћи још сличних тврдњи.

Међутим, врхунски научник у овој агенцији је сада проговорио.

Током питања и одговора на Реддит-у које је агенција одржала због саопштења да су пронашли још један соларни систем са осам планета, попут нашег – систем Кеплер-90, удаљен 5.500 светлосних година, америчка свемирска агенција је проговорила.

Један присталица теорије завере да НАСА скрива истину о ванземаљцима, са корисничким именом “Танглед-Њирес”, питао је: “Очигледно је да нисмо сами, моје питање је када ће НАСА признати да тамо негде постоји много облика живота?“

Пол Херц, директор Одељења за астрофизику НАСА-е у Вашингтону, узвратио је са категоричним порицањем било каквог заташкавања.

Он је чак обећао да ће НАСА бити отворена према свету чим пронађе доказе о ванземаљском животу.

“Једини живот за који знамо је на Земљи. НАСА увек тражи живот тамо негде, а када га пронађемо, рећи ћемо вам“, изјавио је Херц.

Особа са корисничким именом “Схардок” који верује у теорију завере да Међународна свемирска станица није заправо у орбити Земље, и да је лажирана у студију.

“Дакле, нема живота који орбитира око Земље! Ахха! Знао сам да је свет завера и НАСА је то управо признала“.

Господин Херц није одговорио на ово подсмевање.

НАСА је уверена да ће једног дана пронаћи живот ван Земље, али далеко од интелигентних ванземаљаца, очекује да ће негде пронаћи једноставне животне облике у води.

Потенцијални кандидати су унутрашњи океани, за које се верује да се налазе унутар Плутона и једног Сатурновог месеца Енцеладус.

Неки научници НАСА-е су спекулисали да ћемо у наредних 20 година имати потврду да живот постоји негде другде.

 

 

Извор: Webtribune.rs

Ознаке