Србија

НЕНАД ЈЕЗДИЋ РАСПАЛИО ПО РИЈАЛИТИЈИМА: Не знам ко тих гов…а више може да се нагута?

„Признајем да једном у три месеца успем да се задржим два минута на тој врсти програма чисто да бих неговао машту и инспирацију“, рекао је глумац Ненад Јездић, који не може никако да схвати ко то данас прати ријалити програме.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не знам ко још може да попије тај ријалити? Не знам ко тих гов…а више може да се нагута? Ми који, нажалост, имамо благодат натерамо себе на неко размишљање, али шта да раде људи који су ускраћени за то, а национална фреквенција им нуди садржај који је пун интриге, лажи, будала, пун неких самозванаца? Неки људи који су сами себе прозвали и учинили из неког разлога себе експонираним. Они су постављени на неке експозиције, светла су упаљена на њима, на себи имају окачене неке бубице и трабуњају. Баш трабуњају! Ја не знам ко то може више да гледа? Глумац мора да буде инспирисан и глупошћу и узвишеношћу и величанственошћу и туђим злом. И ја некад морам да видим то трабуњање да бих неко зрневље инспирације, за не дај боже, ако ми затреба могао да имам и располажем с тим како изгледа исконски људска глупост и како изгледа када неко себе начини самозванцем“, каже Ненад Јездић.

Он, додаје, никада не би пристао да буде са те стране камере, чак и да му живот од тога зависи.

„Да сада да знам да одлазим са овог света и напуштам сву његову лепоту и да ми кажу да ћу живети дуже и да ће ми живот бити још лепши ако постанем део таквог програма, не бих направио компромис. Та снага се сада тражи од нас, да неко каже “мени је леп живот и без тога”, искрен је Ненад Јездић.

Глумац сматра да људи учествују у ријалитију због новца, али да нису ни свесни да су сами себе тиме преварили.

„Узвишени људи ни за каква блага не би направили неке негативне компромисе. Они ту доводе убоге људе, сиромашне, оне ниште духом. Ту свега има и то је у том смислу провокативно. Неко треба да закључи да се то ради искључиво због пара људи који то емитују и пара за људе који себе доводе у та стања, у те ријалити програме. Уопште не кривим такмичаре, јер када је неко самозванац он није ни свестан да самом себи чини подвалу“, прича Ненад Јездић.

Бори се!
„Унутрашња борба је нешто што је природно, што свакодневно постоји и унутрашња борба је перманентно стање. Где год погледам, чега год да се дохватим, коме год да се обратим, од мене се тражи неко зрно унутрашње борбе. Само се треба пробудити и казати “водим унутрашњу борбу и истрајавам у томе”. А из тога онда поштено мисли, поштено говори, поштено живи, поштено се задужуј и поштено се раздужуј“, тврди Ненад Јездић.

 

Извор: Kurir.rs/Blic/Dafina Dostanić