Издвајамо Спорт

НИКИ ХЕЈЛИ: Иран мора бити заустављен, док се није претворио у Северну Кореју!

РАКЕТА коју је оборила ПВО Саудијске Арабије североисточно од Ријада произведена је у Ирану – изјавила је Ники Хејли.

Амбасадорка Вашингтона у Савету безбедности УН додатно је указала: „Та ракета је била искориђћена за напад на цивилни аеродром земље чланице G20“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре Хејли је и један амерички генерал иступио са тврдњом да је ракета испаљена из Јемена, са положаја тамошњих шиитских јусита, на Ријад „произведена у Ирану“ и да је имала „иранске ознаке“.

Ни њој ни генералу није нимало сметало што готово у исто време разоткрило да је наоружање Оружаних снага САД завршавало код Исламске државе. То су напросто прећутали иако до тог открића нису дошле тајне службе ни Сирије ни Русије, него Conflict Armament Research (CAR), специјализована организација која прати токове оружја у ратним зонама и према њима.

Чак је утврдила да је једна противтенковска ракета – од момента када су је купиле Оружане снаге САД – до Исламске државе стигла за само 59 дана.

Већ је испливало на површину због чега Вашингтон иранске ракете у туђим рукама види и без двогледа, а своје код Исламске државе ни под најјачим микроскопом.

Сама Хејли је објавила да Сједињене Државе намеравају да формирају са својим савезницима антииранску коалицију. А и да је – по свом старом обичају – назову „међународном“.

Рекла је на Ист Риверу: „Ускоро ћете видети: створићемо коалицију која ће се супротстављати Ирану и ономе што Техеран чини“.

Хејли је пожурила да дода да Иран крши резолуције СБ УН које му забрањују и да производи ракете и да „подржава терористе“.

Техеран је демантовао изнете оптужбе, али је Хејли у име Стејт департмана оценила: „Иран се сада понаша горе него пре `атомског споразума` који је са њим био закључен. Иран распаљује пламен конфликта на Блиском Истоку. Иран мора да буде заустављен“.

 

 

Извор: Факти.орг