Србија

Нова могућност: Зоран Марјановић би могао да изађе на слободу за три месеца?

Фото: Јутјуб

И даље случај убијене певачице потреса јавност

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Марјановић, који се сумњичи да је 2. априла прошле године у каналу у насељу Црвенка код Борче убио супругу, певачицу Јелену Марјановић, могао би да буде пуштен на слободу. Како лист сазање, саслушање сведока тужилаштва приводи се крају, а ниједан од њих досадни је изнео доказ који би осумњиченог довео у вези са злочином који је потресао Србију.

– Сведоци који су саслушани од 15. септембра, када је Зоран Марјановић ухапшен, до данас говорили су о односима између осумњиченог и његове покојне супруге, као и о Јеленинин односима са осталим укућанима. Међу њима је било у мештана Борче, који су говорили о томе кога су 2. априла прошле године видели на насипу у Борчи, али нико од њих нема сазнања о злочину, нити је изнети доказе који терете Марјановића – каже саговорник листа упућен у истрагу.

Блато и телефон

Према његовим речима, тврдње појединих да је Зоран Јелену кињио, треао да трчи и смрша или критиковао њен физички изглед нису доказ да је он убио супругу.

– Најужи чланови породице одбили су га да сведоче. Кума која је практично део породице, имала је законску обавезу да сведочи, али ни она није открила ништа што би водило до доказа који криви Зорана – објашњава саговорник.

Он подсећа да, осим исказа сведока, посто је и матернијални доказ који имају велику тежину у предмету.

Оружје којим је Јелена убијена није пронађено. Оно што је довело до хапшења супруге убијене певачице . Трагови блата на одећи, као и листинзи и базне станице телефонске комуникације Зорана и осталих чланова породице и даље су једини докази. У зависности од тога како суд, али и тужилаштво процене њихову тежину, зависи у ком ће даље смеру ићи поступак против Зорана – појашњава он.

Тужилаштво има рок од шест месеци да подигне оптужницу, а да окривљени, ком се у овоме случају на терет ставља тешко убиство за које је запрећена казна до 40 година затвора, остане у притвору.

Трка с времном

– Уколико тужилаштво за преостала три месеца не пронађе довољно доказа за подизање оптужнице најтеже кривично дело, оно може да настави истрагу, али Зоран Марјановића мора да пусти на слободу. У том случају, би после 15. мартта био пуштен из притвора – закључује саоговорник.

 

Извор: Srbija Danas/Kurir.rs