Издвајамо Србија

ОВАКО СЕ ГЕНЕРАЛ МЛАДИЋ ОСВЕТИО АРКАНОВОМ ЧОВЕКУ ЗА ЋЕРКУ: Анин убица је доживео ЈЕЗИВУ СМРТ!

Убица Ане, ћерке генерала Ратка Младића, ритуално је убијен у Москви. То је била генералова освета за смрт његове мезимице, пише Српски телеграф

Ратко Младић (Фото: Јутјуб)

Човеку који је некада био близак Младићу, али и Жељку Ражнатовићу Аркану, кривцу за трагедију Младићеве ћерке, пуцано је у главу. Два хица, по једна у свако око.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како објашњава Божидар Спасић, бивши обавештајац државне безбедности, Младићева мезимица желела је да иде на екскурзију са Медицинским факултетом, али је генерал био против тога. Како није могао да је убеди, Младић је ангажовао пријатеља да пази на његову ћерку док је у Москви.

– Почетком деведесетих година Ратко је молио свог најбољег пријатеља који је у том периоду био у Москви да чува и штити његову ћерку док она борави у Русији. Тек када је добио уверавања да ће Ана бити хиљаду посто безбедна, генерал је допустио да путује – почиње причу Спасић.

Због те дозволе и Аниног путовања, Младић се каје и дан-данас.

– По њеном доласку у Москву десио се непријатан инцидент између тог човека и Ане. Нажалост, дошло је до физичког и сексуалног насиља. Притом је тај Ратков пријатељ обио и сеф у којем су се налазиле паре за њено школовање. Ана је након свега тога обавестила оца, а убрзо је и под трагичним околностима и преминула – наставља Спасић.

Према подацима који су тада стизали у Државну безбедност, јасно је да је генерал био одлучан да узме правду у своје руке.

– Ратко је накнадно послао два човека у Москву да нађу тог човека. Лако су га нашли. Човек је убрзо пронађен мртав. То су информације које су у то време стигле у мој кабинет – тврди Спасић.

Иако је кривца казнио, генерал Војске Републике Српске никада није могао да прихвати чињеницу да је његова Ана била сметња било коме.

– И ћерку сте ми убили, онакво дете… Дали сте Аркану да је убије – била је реченица коју је српски генерал изговорио затворским чуварима пре него што је испоручен Хагу.

Сумњу генерала у Аркана, с којим је сарађивао његов блиски пријатељ, директно одговоран за Анину смрт, потврдио је недавно бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић.

– Младић је буквално протерао Аркана из Босне! Везаног као џукелу у приколици камиона претерао га је преко Дрине и рекао му: „Немој да ти је пало на памет да си више икад крочио у РС.“

То заиста више никад нису урадили ни Аркан ни његови људи. Није искључено да је Жељко из освете и повређене сујете ударио Младића тамо где ће највише да га боли и убио му ћерку – казао је Ницовић.

Након Анине смрти генерал се тешко борио са осећањем кривице јер је знао да је убијена због њега. Последња жеља била му је да га пре одласка у Хаг одведу на њен гроб.

Крајем маја Младићева жеља је испуњена. Некадашњи тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да је та последња Младићева посета ћеркином гробу трајала 45 уместо предвиђених 30 минута.

– Да је желео и дуже да остане, нико га не би дирао. Ишло се са претпоставком да је ту последњи пут, касније сам чуо да је био јако захвалан на томе.

Ово је Ратко причао о Ани

– Ја знам да је моја Ана убијена! И знам човека који ју је убио, знам и зашто су је убили. Браћа Срби су то! Али ја ћу с њим сам да завршим…

– Био ми је један човек у кући, питао ме кога више волим – Дарка или Ану. Питао сам га како ћу децу делити?! Инсистирао је. Рекох му, Ана је женско, некако ми се под срце завукла… Тад је изашао из куће…

Убрзо затим десила се Анина апсолвентска екскурзија, па те чудне главобоље и њено инсистирање да крене са мном на фронт…

 

 

Извор: Српски телеграф