Србија

ОГЛАСИЛА СЕ СУПРУГА ПРЕТУЧЕНОГ ХРВАТА: Оно што је рекла отвара нова питања о целом догађају!

Миа Товаровић је реаговала на саопштење Министарства

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Информација да су у тучи на јужној трибини Стадиона Партизана на 156. Дербију учествовали и хулигани из Хрватске, који су вероватно били плаћени да „преотму“ трибину од водеће струје „гробара“, одјекнула је попут бомбе на Балкану.

Наравно, највише су се за целу причу заинтересовали хрватски медији, којима углавном ништа није до краја јасно, као ни српским медијима.

Јутарњи лист је у Хрватској први објавио имена шесторице хрватских држављана из Сплита који су суделовали у нередима на утакмици Партизан-Црвена звезда, а после ове објаве уследила је и реакција Министарства вањских послова Хрватске, у којој се наглашава да нико од поменутих није тражио конзуларну помоћ после инцидента.

Након свега, огласила се Миа Товаровић, супруга једног од претучених Хрвата, Дамира Товаровића.

Подсећамо, имена шесторице Хрвата који су суделовали у нередима су Иван Мишковић, Стјепан Миховиловић, Хрвоје Баковић, Јаков Подруг, Анте Фирић и Дамир Товаровић.

Од свих је најтеже прошао 26-годишњи Фирић с контузијом главе, нагњечењем мозга и тешком повредом шаке. Демантовано је да је убоден ножем у леђа и реанимиран, како су неки медији јављали. Товаровићу су установљени нагњечење мозга и лом горње вилице.

Супруга Дамира Товаровића демqантовала је објаву из хрватског Министарства вањских послова да „хрватски држављани нису затражили конзуларну помоћ Велепосланства Републике Хрватске у Београду“.

Ово је њена реакција:

– У односу на Ваш чланак о Сплићанима на дербију у Београду, изричито наводим како сам као супруга Дамира Товаровића затразила помоћ Велепосланства РХ и конзулата у Београду, у четвртак у 9 сати ујутро, са самим почетком њиховог радног времена, али никакву повратну информацију нисмо добили. Дакле, све информације које имамо ми, као породице, дошле су изван велепосланства од којег је затражена помоћ, и то од мене особно. Дакле, неточни су наводи како није затражена помоћ и како их нико није контактирао. Немамо никакав контакт с дечкима у Београду те је јасно да су наведени уреди једини где смо формално могли затражити информације и помоћ, но од конзулата, као што сам навела, иста је изостала. Дакле, од њих нисмо добили нити подробније информације о здравственом стању Сплићана, а камоли њихов статус у полицији, јесу ли приведени и што им се евентуално ставља на терет – стоји у поруци Мије Товаровић.

 

Извор: Espreso.rs/Jutarnji.hr