Издвајамо Србија

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ИЗ ХАВАНЕ! Србија и Куба потписале споразум, лечићемо рак кубанским лековима

Фото: Јутјуб

Министар здравља др Златибор Лончар потписао је у Хавани, у име Владе Републике Србије, Споразум о сарадњи Србије и Кубе у области лекова и медицинских средстава.

 ДАНАС ЈЕ СВЕТИ ПРОРОК АВАКУМ: Ако немате среће, ИЗГОВОРИТЕ ОВЕ РЕЧИ свецу који је прорекао долазак Христа

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Споразумом двеју земаља превиђено је успостављање свеобухватних здравствених програма за лечење хроничних дегенеративних болести попут рака и дијабетеса, који ће обухватити трансфер поступака повезаних са третманом ових болести.

  ХРВАТИ ДОБИЛИ ПО 10.000 ЕВРА ДА НАПРАВЕ ХАОС! Хулигани унајмљени за нереде на дербију!

– Споразум који смо данас потписали са нашим кубанским колегама још једна је у низу потврда пријатељских односа и изузетне билатералне сарадње. Споразум омогућава успостављање сарадње и отпочињања пројеката који ће омогућити размену лекова и медицинских средстава преко свеобухватних технолошких пакета, као и интензивну будућу сарадњу и нове заједничке пројекте двеју земаља у овој области – рекао је Лончар.

 ГРОБАРИ ПРЕБИЛИ КИК БОКС ШАМПИОНА ХРВАТСКЕ! Товарић изгубио нокаутом и ову борбу! (ВИДЕО)

Како се наводи у саопштењу, споразум са кубанске стране спроводи Група биотехнолошке и фармацеутске индустрије, скраћено “БиоКубаФарма” и компаније које је чине и Центар за државну контролу лекова, медицинске опреме и средстава, скраћено “СЕДМЕД”. Са српске стране за то су задужени Министарство здравља Републике Србије и Агенција за лекове и медицинска средства Србије.

 

 

 

Извор: Информер.рс