Регион Србија

„ПАРАДА“, САМО СТВАРНО! Хрвати се спрдају са хулиганима који су изазвали хаос па умало побијени на дербију!

Шесторица Хрвата дошла у Београд на позив пријатеља, да им помогну у планираној тучи! Ово није сценарио за филм „Парада“, већ стварност која се догодила у среду увече на вечитом дербију, пишу хрватски медији

Комшије се данас углавном спрдају са шесторицом Сплићана, који су учествовали у покушају „пуча“ на „гробарској“ јужној трибини, а који је завршен тако што су сви момци из Хрватске завршили на ВМА.

Слажу се и у Загребу и Сплиту, да Жандармерија није извукла хулигане са трибине, могли су много горе да прође, мада су и овако избачени са ње „изгужвани, спржени и деформисани“, како пише Слободна Далмација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А, овај сплитски портал данас се највише спрда на рачун својих земљака који се враћају из Београда пребијени и понижени. Неки и гологузи.

– Из Сплита је према Београду кренуо аутомобил с петорицом кршних мушкараца. Наточили су гориво, ударили фотографију за успомену – као да су знали да се заједно и у једнаком броју неће вратити кући – и пошли у авантуру. Границу, јављају српски медији, прешли су у уторак 12. децембра, а ни 24 часа касније лекари су им превијали ране. Брутално су пребијени.

Анте Фирић озбиљно је повређен. Има хематом на мозгу и хоспитализован је на Војномедицинској академији (ВМА) одакле су демантовали првобитне информације како му је живот угрожен због убодне ране у пределу леђа.

Дамиру Товаровићу дијагностиковани су нагњечење мозга и прелом горње вилице. Стјепану Миховиловићу сломљен је нос. Јаков Подруг, колико је познато, прошао је с лакшим повредама, док пету особу из сплитске групе на хонорарном раду у Београду нисмо успели да идентификујемо – пише Слободна Далмација.

Сплитски портал је донео и неку информацију више о учесницима крваве туче на стадиону у Хумској.

– Анте Фирић, познат и као Мрвица, није непознат хрватској јавности. Докони читатељи портала и новина за њега су чули када је завршио у истражном затвору под оптужбом да је био део групе која је пре три године по наруџби претукла познатог хварског угоститеља Франу Жувелу.

Дамир Товаровић у новинама је углавном боравио на спортским страницама као државни првак у борилачким спортовима, док се о Стјепану Миховиловићу, момчини с надимком Клис, читало када је побегао из шибенскога затвора у којему је „гулио“ трогодишњу казну због разбојништва. Пустили су га на теткину сахрану, а он је то злоупотребио. Ипак, нашли су га већ до зоре. У кафићу. Јаков Подруг, хвала на питању, сасвим је непознато лице, ни интернет претраживачи га не препознају – пише Слободна Далмација.

Извор: Слободна Далмација.