Издвајамо Србија

РАСУЛО! ЖИВКОВИЋ: Нећу с Јеремићем и Јанковићем, ако они хоће са Ђиласом!

Фото: Јутјуб

Нова странка на београдским изборима неће ући у савез са Покретом слободних грађана и Народном странком, ако њихов кандидат за градоначелника буде Драган Ђилас, изјавио је ФоНету Зоран Живковић

Фото: Јутјуб

На питање да ли недавни догађаји у ПСГ могу да утичу на остале странке опозиције уочи избора у Београду, Живковић је узвратио да „не жели да коментарише те догађаје“, али је подсетио да је кандидатура Јанковића на председничким изборима „била једна велика шанса за будућност Србије“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Признајући да је сам био „један од најгласнијих мотиватора“ да се Јанковић кандидује, он је указао да се „непосредно након избора видело да ту нема потенцијала који се очекивао, а још горе ни плана шта да се ради даље“.

– Према томе, то што се тамо десило логичан је завршетак нечега што није било добро и то је стање ствари – рекао је Живковић и додао да су у прошлости „пропадали разни покрети, од Депоса и ДОС, до разних странака, па због тога није пропала Србија“.

Упитан да ли Нову странку види у савезу са ПСГ и Народном странком, Живковић је јасан у негативном одговору, ако кандидат за градоначелника буде Драган Ђилас.

– На основу оног што се чује у јавности, из изјава представника ПСГ и Јеремићеве странке, да ће њихов кандидат бити Ђилас, ми нећемо да уђемо у ту коалицију – нагласио је Живковић.

 

 

Извор: Фонет