Русија Србија

Руски медији: Вучић намешта Москви да буде КРИВАЦ за Косово

Фото: Јутјуб

Руски медиј „РТ“, објавио је анализу посете српског председника Александра Вучића Русији, истичући да га Москва третира као кредибилног партнера, али и указује на његову изјаву да је задовољан предлозима Атлантског савета о обнављању америчког ангажовања у региону.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пише колумниста руског медија Небојша Малић, у ауторском тексту за „РТ“, док председник Србије преговара енергетске и трговинске послове у Москви, амерички политички естаблишмент радни на „завршавању посла на Балкану, и већ доминира медијским простором“.

У тексту се наводи да су председници разговарали о набавци оружја и придруживању Србије Евроазијској трговинској унији као и пристипу руском гасу и нафти.

Званично, Србија задржава војну неутралност одбија да се придружи санкцијама САД и ЕУ према Русији, али је Београд са друге стране потписао Индивидуални партнерски акциони план са НАТО 2015. године, наводи аутор.

У тексту се наводи да је Вучић на власт дошао 2012. године као „клијент Запада“, у чему му је помогла британска консултантска фирма „Бел Потингер“, која је за Пентагон правила и лажне видео снимке терористичких напада.

У тексту се наводи и да САД и НАТО доминирају медијским простором Србије још од 2000. године. РТ као „савршен пример“ наводи телевизију Н1.

– Мада је у октобру из Русије послато шест ловаца МиГ-29 како би помогли да се надокнаде губици напада НАТО 1999. године, они не могу ништа против медијског рата у самој Србији – наводи се у тексту.

У тексту се додаје да би „огорчени Срби можда могли да кажу да Вучић намешта Москви да буде кривац за Косово, како би коначно урадио оно што жели и попустио пред захтевима Вашингтона“, и додаје се да би било тешко тврдити да не би били у праву.

 

Извор: RT