Издвајамо Русија

Руски МиГ-29 добија ново застрашујуће наоружање, које ће бити тестирано у Сирији

МиГ-29 (Фото: Јутјуб)

Руски ловци МиГ-29СМТ у Сирији ће бити основа за испитивање нових и перспективних система наоружања, рекао је генерални конструктор Уједињене корпорације за производњу авиона (ОАК) Сергеј Коротков.

„Програм коришћења авиона МиГ-29СМТ ће се наставити. Између осталог, авион ће бити коришћен за проверу ефикасности нових и перспективних система наоружања. При експлоатацији авиона биће коришћено искуство које смо стекли у Сирији, а такође у процесу пројектовања нових авиона, као што је МиГ-35”, рекао је Коротков у авио-бази Хмејмим, где делегација ОАК анализира ефикасност примене руске борбене авијације у Сирији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Партија лаких ловаца МиГ-29СМТ пребачена је на авио-базу Хмејмим у септембру. Авиони су реализовали преко 140 борбених летова како самостално, тако и заједно са бомбардерима Су-34 и тешким ловцима Су-35. Мигови су такође реализовали задатке праћења далеколетних бомбардера Ту-22М3.

„Активност у Сирији потврдила је ефикасност режима примене навођених и обичних авио-бомби, као и навођених ракета класе ваздух-земља, са прецизношћу која постиже и превазилази техничке карактеристике”, истакао је Коротков.

МиГ-29СМТ је савремена модификација ловца четврте генерације ратног ваздухопловства Русије. Авион има додатни резервоар за гориво и систем за допуну резервоара у ваздуху, што је значајно повећало његов борбени домет. У кабини пилота су се појавили вишефункционални монитори и ловац је добио могућност примене високопрецизног оружја.

 

 

 

Извор: rs.rbth.com