Издвајамо Свет

СИРИЈСКО РАТНО ИСКУСТВО: Русија направила супер-оклопни тенк Т-90С (ВИДЕО)

Претходне недеље у оквиру програма „Вести недеље“ која се емитује на руском ТВ каналу „Россия 1“, демонстрирана је нова извозна варијанта основног борбеног тенка Т-90С. Руски конструктори направили тенк са изузетно снажном оклопном заштитом, и решили да своја искуства из Сирије поделе са својим партнерима који су заинтересовани за његову набавку.

Фото: Јутјуб

Тенкови Т-90С су добили нову оклопну заштиту бочних страница тенка, која ће значајно да повећа отпорност на кумулативну муницију различитог типа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претходне недеље у оквиру програма „Вести недеље“ који се емитује на руском ТВ каналу „Россия 1“, демонстрирана је нова извозна варијанта основног борбеног тенка Т-90С.

Судећи по видео-материјалу, тенк је опремљен новим типом бочног и решеткастог оклопа (против-кумулативна решетка), који је раније успешно демонстриран на тенку Т-72Б3 који је учествовао у великој војној вежби стратегијског формата „Запад-2017“.

Ова екстремно заштићена варијанта тенка, допунски је опремљена са реактивним оклопним плочама који се налазе на најосетљивијим деловима тенковског корпуса.

Према речима војних експерата, овај тип модернизације је резултат ратних искустава са простора Сирије, као и проучавања примене оклопне технике у другим конфликтима широм света.

 

 

Извор: rs.rbth.com