Издвајамо Регион

СТРАХОВИТ УДАР НА МОНТЕНЕГРО ЕРЛАЈНЗ: Немци ће их „угасити“?

Фото: Pixabay.com

Подгорица — Немачки ТУИ и његове авио-филијале покрећу седам нових линија из Велике Британије, Француске и Холандије за Црну Гору од наредног лета.

Ради се о летовима с париског аеродрома Шарл де Гол, Лиона и Нантеса за Подгорицу. Осим тога, стиже и нови лет на релацији Еиндховен-Тиват.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ТУИфлy кренуће с летовима од Париза за Подгорицу 22. априла, и ту директно удара на Монтенегро ерлајнс..

Према Подгорици ће летети једном недељно све до 14. октобра. Летови из Лиона крећу 12. маја а трајаће до 13. октобра а једном недељно летеће се и на релацији Нантес-Подгорица и ти ће летови трајати до 11. октобра.

ТУИ најављује да ће увести и додатне линије према Црној Гори у блиској будућности, и то из Белгије, Холандије, Скандинавије, Русије и Пољске.

Летови ТУфлy компаније и туристички аранжмани за Подгорицу и обалу представљају прво велико ширење ове компаније у Црној Гори након распада Југославије.

Подсетимо, Монтенегро ерлајнс је запао у кризу, а претило му је и потпуно гашење. Како наводе црногорски медији, затварање МА или његов одлазак у стечај произвео директну штету и компанији и државном буџету, која би износила више десетина милиона евра, те да је неопходно очувати националну авиокомпанију.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: CDM.me