Издвајамо Свет

СУКОБ НИКАД БЛИЖИ! АМЕРИЧКИ СЕНАТОР: Склоните Американце из Јужне Кореје!

Фото: Јутјуб

Амерички републикански сенатор Линдзи Грејам позвао је Пентагон да почне са склањањем породица припадника америчке војске из Јужне Кореје, упозоравајући да се ближи сукоб са Северном Корејом.

„Лудо је послати супруге и децу у Јужну Кореју с обзиром на провокације Северне Кореје. Желим да они (Пентагон) престану са слањем и мислим да је сада време за почетак склањања породица америчких војних лица из Јужне Кореје“, за Си-Би-Ес је рекао Грејам, који је члан Комитета Сената за Оружане снаге САД, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након што је Северна Кореја у среду испалила најновију интерконтиненталну балистичку ракету далеког домета у чијем домету је, према наводима званичног Сеула, и Вашингтон, Грејам је истакао да је тај догађај доказ да се ближи војни сукоб.

„Приближавамо се војном сукобу зато што Северна Кореја иде ка технологији интерконтиненталне балистичке ракете са нуклеарним оружјем на врху која не само да може да досегне до Америке, већ и да испоручи то оружје. Понестаје нам времена“, рекао је Грејам.

Како подсећа агенција, администрација америчког председника Доналда Трампа у више наврата је саопштила да су све опције на столу када је реч о решењу питања балистичког и нуклеарног оружаног програма, као и војног програма Северне Кореје, али да и даље преферира дипломатски пут.

 

 

Извор: Танјуг