Србија

ТОМА НИКОЛИЋ ДЕРИКОЖА: Немилосрдно троши државне паре! Купио компјутере за 2,8 милиона

Фото: Јутјуб

Канцеларија Савета на чијем је челу Томислав Николић за само неколико месеци успела да потроши више десетина милиона динара, иако се не зна шта тачно ради и која су јој задужења

Бивши председник Србије Томислав Николић уопште не мари за државне мере штедње које су још увек на снази! И док је био на челу државе, немилице је трошио новац из буџета, а тако је наставио и сада на месту шефа Националног савета за координацију сарадње с Русијом и Кином.
Како открива Курир, канцеларија Савета недавно је за куповину рачунара и штампача потрошила готово 2,8 милиона динара, односно 23.000 евра. Као што је већ познато, Влада Србије је у мају основала Савет, на чијем је челу Николић, који је потом оформио канцеларију да обавља стручне и административне послове за потребе тог тела. За само неколико месеци, Николић је са својим тимом успео да потроши више десетина милиона динара из државног буџета, иако се још не зна чиме се они заправо баве и шта су резултати њиховог рада.

– Николићева канцеларија, коју води његов дугогодишњи сарадник Недељко Тењовић, практично још није почела да ради неки конкретан посао. Наиме, уселили су се у државну зграду у самом центру Београда, запослили су најмање 30 људи, али још се и не зна шта они тачно раде и да ли је заиста потребно толико радника. Но, они се већ месецима опремају стварима, бахато троше државне паре, па су тако само за рачунаре и штампаче дали око 23.000 евра, што је прилично велика сума – прича извор Курира и додаје:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Необично је да дају толико новца за рачунаре, будући да су се уселили у државни простор, где су већ биле неке службе, тако да је сигурно ту било нешто од опреме. Али, ето, они су се одлучили да купе све ново.

Иначе, према буџету за 2018, предвиђено је да канцеларија добије 50 милиона динара, а занимљиво је да ће за путовања добити највише новца од свих Владиних канцеларија. Уз то, Влада је и у августу из буџетске резерве за рад Николићеве канцеларије обезбедила 38,4 милиона динара за функционисање до краја 2017. На плате запослених у канцеларији тада је издвојено 14,4 милиона динара, а за трошкове путовања 8,13 милиона динара.

Извор: Kurir / Boban Karović