Србија

ХАГ ДАНАС О ШЕШЕЉУ, А ОН ИМ ПОРУЧУЈЕ: Пренос из Хага да гледам? Не пада ми на памет! У то време ручам, па дремам!

БЕОГРАД – Ко би мене бранио боље од самог себе! Има и бољих правника али, нажалост, нису живи – изјавио је јутрос лидер радикала Војислав Шешељ уочи данашњег жалбеног претреса у Хагу у оквиру ког ће тамошње тужилаштво затражити укидање ослобађајуће пресуде.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Одбио сам да на данашњем рочишту учествујем и путем видео-линка, оптужба ће имати сат времена да изнесе свој захтев, а онда су и за мене предвидели сат који ће остати неискоришћен јер мене тамо нема – рекао је Шешељ уз смех додајући да га мимо његове воље тамо заступа додељена америчка адвокатица која ће бранити његове интересе уз опаску да „додуше ништа лоше није нашао о њој“.

Он је рекао и да се у Хаг не враћа ни по коју цену иако су му нудили и да дође и да учествује путем видео-линка.

– Ја имам скривене адуте у рукаву и њих чувам, што бих им ја те адуте тек тако предао на тацни – рекао је Шешељ.

Он је и јутрос, гостујући у јутарњем програму ТВ Пинк, још једном нагласио да чврсто остаје при свом ставу да је Хашки суд лош иако га је ослободио, те да никаквог геноцида није било ни у Сребреници, нити игде другде у БиХ. Он је додао и да је Хашки суд до те наводне бројке од 7.000 убијених у Сребреници дошао додајући јој све мртве муслимане који су погинули током пробоја.

На питање хоће ли гледати данашњи пренос из Хага, Шешељ је уз смех рекао да му не пада на памет!

– Знате, ја сам у Хагу током тих 12 година навикао да веома рано ручам, а после тога и да дремнем, тако дан поделим и од једног направим два!

Подсетимо, данас се пред Хашким судом одржава рочиште по жалбеном поступку у току којег ће Хашко тужилаштво у 13 сати затражити од већа да Шешељу укине ослобађајућу пресуду, прогласи га кривим и осуди га на 28 година робије.

На питање познаје ли судијску петорку која ће данас одлучивати о жалби на његову ослобађајућу пресуду, Шешељ је рекао да Теодора Мерона врло добро познаје, као и да је с њим био и у конфликту, а да тог четвртог новог додељеног не познаје. За судију Алфонса Орија је рекао да је нациста.

– Кад сам се отарасио тог Федерика из Данске доделили су ми судију из Сенегала који се показао као веома добар и савестан судија који је добро проучио списе, чак је тражио и додатно време за то… Добио сам поштеног судију уместо непоштеног, а дотад је било 2:1 против мене – додао је лидер радикала.

Говорећи о самоубиству хашког осуђеника Слободана Праљка, он је поновио да је његова одлука јуначки чин.

Шешељ је закључио да његова ослобађајућа пресуда смета свим српским непријатељима.

 

Извор: Kurir.rs/Pink.rs